tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı - Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
715

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.05.12, 19:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı - Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi

Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı - Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi

Malzemeler:

60 gr. margarin
1 adet soğan
2 adet piliç but ispanak
1 adet domates ince kiyilmis
1 yemek kaşığı un
1 bardak su
4 adet patlıcan karniyarik patlicani gibi soyulmus ve tuzlanmis
1 kahve fincanı mantar taze veya konserve
2 su bardağı sıvı yağ kizartmak için
80 gr. kasar peyniri rendelenmiis
1 kahve kaşığı salça
tuz yeteri kadar

Hazırlanışı:

1. İşlem

Dört adet patlıcanı karnıyarık patlıcanı gibi soyarak tuzlayın. 15 dakika kadar bekletip acı suyunu alın. Bol suda birkaç kez yıkayıp süzün.

Bir çukur kızartma kabına sıvı yağı koyup kızdırın. Hiç suyu kalmamış patlıcanları kızgın yağda her tarafını eşit bir şekilde nar gibi kızartın ve bir süzgece alarak kalan yağların süzülmesini sağlayın. Patlıcanları pişireceğiniz tepsiye dizip ortasını açabildiğiniz büyüklükte oval açıp bekletin.

Not: Patlıcanların sudan tamamen arınmış olmasına ve kesinlikle ılık veya soğuk yağa atılmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde soğuk yağ patlıcanların içine süngere girer gibi girip çok ağır bir yemek olmasına sebep olur.

2. İşlem

Bir tencereye margarini koyup kızdırın. Kıyılmış soğanı ilave edip pembe bir renk alasıya dek kavurup kıyılmış mantarı ilave edin. 2 dakika mantarla birlikte kavurup sotelik piliçleri ekleyin.

3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin. 1 dakika karıştırıp kıyılmış domatesi ve salçayı ilave ederek 1 dakika da domates ve salçayla birlikte kavurup suyu ilave edin ve tuzu ekerek 5 dakika sonra ocaktan alıp daha evvel kızarttığınız patlıcanların içine piliç etini müsavi bir şekilde doldurun.

Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlıcanların içine konan piliçleri kapatacak bir şekilde rende kaşarı serpip 10 dakika kadar kaşarın nar gibi kızarmasını bekledikten sonra fırından çıkarın ve hemen servise sunun.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kebabi, patlican, pilicli, piliçli patlıcan saltanat kebabı, piliçli patlıcan saltanat kebabı malzemeleri, piliçli patlıcan saltanat kebabı nasıl yapılır, piliçli patlıcan saltanat kebabı tarifi, piliçli patlıcan saltanat kebabı yapılışı, saltanat, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mısır Mitolojisinde Güneş Saltanat Kayığı - Güneş Saltanat Kayığı Nedir Kartal Genel Kültür 0 08.08.14 23:03
Domatesli Piliçli Omlet Tarifi - Domatesli Piliçli Omlet Nasıl Yapılır ASYA Diyet Yemekleri 0 03.12.11 02:19
Tavuk Etli Patlıcan Kebabı ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 17.12.08 17:38
Fırında Patlıcan Kebabı ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 21.11.08 04:03
Patlıcan Kebabı ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 04.09.08 11:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:22 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2