tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Anaokulu - İlköğretim
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anaokulu - İlköğretim Anaokulu hakkında paylaşımlar,Anaokulu dersleri,Anaokullarının tanıtımı.İlköğretim hakkında paylaşımlar,İlk öğretim dersleri,İlköğretim okullarının tanıtımı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ted Eskişehir Koleji Özel Anaokulu Tepebaşı Eskişehir
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2072

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.07.10, 23:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Pelince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 32.867
Konular: 32024
Puan Grafiği
Rep Puanı:7600
Rep Gücü:125
RD:Pelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 503
542 Mesajına 660 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Ted Eskişehir Koleji Özel Anaokulu Tepebaşı Eskişehir

Ted Eskişehir Koleji Özel Anaokulu Tepebaşı Eskişehir

TED Eskişehir Koleji, ülkemizdeki 22. TED okuludur. SÜREL ailesinin 60 yıllık iş deneyimini, eğitim alanında TED ailesinin deneyimleriyle birleştirerek Eskişehire sundukları hizmetin temelleri, 2008 yılında atılmıştır.

TED Eskişehir Koleji Yerleşkesi, 1252 öğrenci kapasiteli entegre bir yerleşkedir. 50.000 metrekarelik arazi üzerinde tasarlanan yerleşke projesinde; anaokulu, ilköğretim, lise, sosyal tesis binaları, tiyatro ve konferans salonu, kütüphane, multimedya-öğrenim merkezi, gözlemevi, tribünlü yarı olimpik yüzme havuzu, tribünlü spor salonu, bale stüdyoları, her kademe için ayrı tören alanları, bahçede oyun sahaları ve açık amfi tiyatro, tenis kortu, açık basketbol sahaları, binicilik için ayrılmış alan ve bir saat kulesi bulunmaktadır.

Yerleşkenin çevresinde yeşil bir kuşak oluşturulmuş yapılar ve oyun alanları anayoldan izole edilmiştir.

Yerleşkede Anaokulu sınıf derslikleri 20, ilköğretim ve lise sınıf derslikleri ise 24 kişilik olarak tasarlanmış ve yerleştirilmiştir.

Türk Eğitim Derneği (TED), Mustafa Kemal Atatürk'ün istek ve yüreklendirmesi ile Atatürk devrimlerinin yurt genelinde yaygınlaştırılması ve ileri medeniyet düzeyine ulaşılması hedefleri doğrultusunda çalışmalarda bulunmak üzere, 1928 yılında Türk Maarif Cemiyeti adı altında kurulmuştur. Aradan geçen 80 yılda Türkiye çapında 21 TED Okulu kuruldu.

TED Eskişehir Koleji ise Sürel Eğitim Hizmetleri A.Ş. çatısı altında 80 yıllık TED geleneği ile kurulan 22. okul oldu. TED Genel Merkezi’ nin rehberliği ve denetimi altında öğretmen ve idareci kadrosunu oluşturdu. Tüm TED okullarında olduğu gibi, TED Eskişehir Koleji’ nin eğitim kadrosu kalabalık bir başvuru gurubunun arasından seçildi. TED Eskişehir Koleji, 8 Eylül 2008 Pazartesi günü anaokulunda 5 ve 6 yaş grubu ile ilköğretimde ise ilk yedi sınıfta 2008-2009 eğitim-öğrenim yılına başladı.

İkinci yılına giren TED Eskişehir Koleji Özel İlköğretim Okulu 2009-2010 eğitim-öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını verecektir. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ise TED Eskişehir Koleji Özel Lisesi eğitime başlayacaktır.

Vizyonumuz
Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş, ülkemizin dünya lideri olmasına katkıda bulunan, tüm öğrencilerini akademik ve sosyal yönden ulusal ve uluslar arası toplumların her zaman en önde gelen bireyleri olarak yetiştirmek ve tüm dünyada örnek alınacak bir eğitim kurumu olarak, TED Eskişehir Koleji'nde eğitim görmeyi herkes için ayrıcalığa dönüştüren, mutlu, kendine güvenen, laik, toplumsal değerleri, aile, iş dünyası ile bütünleştirmiş, sürdürülebilir kalkınma, çevre bilinci oluşmuş ve sorgulayarak öğrenen, okulu gerçek bir yaşam alanı olarak gören, bireyler yetiştirmektir.

Misyonumuz
Türk eğitim sisteminin iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmekte örnek ve öncü kuruluşlarından olan Türk Eğitim Derneği’nin eğitimde başarı geleneğini sürdürerek, geleceğin lider kadrolarını, iş insanlarını ve çeşitli meslek alanlarında, sanat ve sporda model olacak önemli bireyler yetiştirmektir.

Eğitim Politikamız

Eğitim Programımız
TED Eskişehir Koleji Özel Anaokulu eğitim programı, 20 TED okulunca eş zamanlı olarak uygulanmaktadır. Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi’nce belirlenen aylık temalar aracılığı ile MEB’in belirlemiş olduğu amaç ve kazanımlar, çocuklarımızın seviyelerine göre programa dahil edilerek, aylık etkinlik programı oluşturulur. Bu programa okul-aile iş birliğiamacıyla aile katılımları; belirli günler ve haftalar; temalarla belirli gün ve haftalara bağlı alan gezileri eklenir.
Her ay temaya bağlı bir proje konusu belirlenir. Ayın son Perşembe günü proje sergisi ve proje partisi veli katılımı ile gerçekleştirilir.

Erken Çocuklukta Farklılıklara Saygı Eğitimi
Birbirinden farklı özelliklere sahip insan ve grupların bir arada, uyum içinde yaşayabilmesi için farklılıklara saygı göstermenin öğrenilmesi amacıyla bu eğitim okulumuzda uygulanmaktadır. Engelli hakları, farklı ırktan insanlarla iletişim, farklı bireysel özelliklere ait insanlara saygı gösterebilme vb. kavramları beceri haline dönüştürmek için tasarlanan etkinlikler, yıllık plana yayılmış bir şekilde uygulanmaktadır. Örneğin körebe oyunu bir görme engellinin, elleri kullanmadan ağızla kalem tutarak resim yapma eksik uzuvlu insanlar açısından bakabilmeyi kazandırmak amacıyla uygulanan etkinliklerdendir.

Değerler Eğitimi
İnsan davranışlarının temelini oluşturan ve hayatına yön veren saygı, mutluluk, işbirliği, sorumluluk, sabır, dürüstlük vb. değerlerin 0-6 yaşta kazanılması, çocuklarımızın düzgün bir ahlak gelişimi ile geleceğe adım atmaları için çok önemlidir. Bu bilinçle okulumuzda, sene içine yayılmış bir şekildedeğerler eğitimi programı uygulanmaktadır. Bu program ile çocuklara kuralları öğrenme, başkalarının da hakları olduğunu anlama, paylaşma, bekleme, başkalarının eşyalarına özen gösterme, yetişkini dinleme, nezaket gibi sosyal becerilerin de kazandırılması amaçlanmaktadır.

Ted Eskişehir Koleji Özel Anaokulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: TEPEBAŞI
Okulun Telefonu: 222 4332214
Okulun Faksı: 222 4332002
Okulun Adresi: Yukarı Söğütönü Mah. Söğüt ve Uludere Yolu. No:564 ESKİŞEHİR
Okulun Web Adresi:
Okulun E-Posta Adresi: tedeskisehir@tedeskisehir.k12.tr
Okulun Müdürü: İSMAİL SAMUR MD.V
Okulun Öğretmen Sayısı: 2
Okulun Öğrenci Sayısı: 22
Okulun Derslik Sayısı: 5
Okulun Ulaşım Bilgileri: Keskin Köyü Yolu. 4. Km
Okulun Lojman Durumu: Yok



Kaynak : webrehberi
Pelince isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anaokulu, eskisehir, koleji, ozel, ted, ted eskişehir koleji özel anaokulu, ted eskişehir koleji özel anaokulu tepebaşı eskişehir, tepebasi, tepebaşı ted eskişehir koleji özel anaokulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Muttalip Anaokulu Tepebaşı Eskişehir - Eskişehir Tepebaşı Muttalip Anaokulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:54
Özel Atasev Anaokulu Tepebaşı Eskişehir - Eskişehir Tepebaşı Özel Atasev Anaokulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:50
Özel Beyaz Zambak Anaokulu Tepebaşı Eskişehir - Tepebaşı Özel Beyaz Zambak Anaokulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:45
Özel Eskişehir Küçük Şeyler Anaokulu Odunpazarı Eskişehir Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:40
Özel Eskişehir Uğur Böceği Anaokulu Tepebaşı Eskişehir Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:25 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2