tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Anaokulu - İlköğretim
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anaokulu - İlköğretim Anaokulu hakkında paylaşımlar,Anaokulu dersleri,Anaokullarının tanıtımı.İlköğretim hakkında paylaşımlar,İlk öğretim dersleri,İlköğretim okullarının tanıtımı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Özel Eskişehir Uğur Böceği Anaokulu Tepebaşı Eskişehir
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1632

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.07.10, 23:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Pelince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 32.867
Konular: 32024
Puan Grafiği
Rep Puanı:7600
Rep Gücü:125
RD:Pelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 503
542 Mesajına 660 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Özel Eskişehir Uğur Böceği Anaokulu Tepebaşı Eskişehir

Özel Eskişehir Uğur Böceği Anaokulu Tepebaşı Eskişehir

Tarihçemiz - Okulumuz Hakkında
Okulumuz Eskişehir ili Ertuğrulgazi mahallesi Raykent mevkiinde; giriş, zemin kat ve birinci kattan oluşan M.E.B.'e bağlı özel bir anaokuludur.
25.10.2007 tarihinde eğitim ve öğretime başlamıştır. 2007 yılında inşası tamamlanan yaklaşık 280 m2 olan binamızda ısınma; doğalgazla, yerden ve radyal peteklerle sağlanmaktadır. Okulumuzun zemini alerjik hastalıklara neden olmamak için laminent parke ile kaplatılmış olup, bakteri öldürücü özel ürünlerle hijyen sağlanmaktadır. Okul inşaatımız deprem yönetmeliğine uygundur. Yangın alarm sistemi ve yangın merdiveni bulunmaktadır. Okulumuzda bir müdür, iki öğretmen , bir hizmetli personel çalışmaktadır. Okulumuz 46 öğrenciye hizmet verebilecek donanıma sahiptir.

Beslenme
Okulumuzda sabah kahvaltısı,öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir. Yemekler okul mutfağında hijyenik şartlarda hazırlanmaktadır.

Dinlenme
Okul yatakhanemizde çocuklar velilerin istekleri doğrultusunda öğle yemeğinden sonra yatar ve dinlenirler.

Etkinliklerimiz
Yıllık planlarımız MEB’ in önerdiği eğitim öğretim programı doğrultusunda hazırlanmıştır. Etkinliklerimiz,çocukların ilgi ve yaşlarına göre günlük planlar çerçevesinde yürütülmektedir. Okulumuzda çocuklarımıza eğitimin yanı sıra teknik donanım ve fiziksel olanakların da en iyisi sunulmaya çalışılmıştır.

Kamera
Şeffaf kalite anlayışımız ; velilerimize kendilerine özel şifreyle, internet üzerinden çocuklarını izleyebilme olanağı sağlamıştır.

Servis
Deneyimli servis personelimiz ile, ilimizin tüm mahallelerinden çocuklarımızı en güvenli şekilde, evlerinden- okulumuza, okulumuzdan – evlerine ulaştırabilmek için kurumuza ait bir adet servis aracımız mevcuttur.

Sağlık
Okulumuz belirli aralıklarla genel sağlık ve diş doktoru tarafından ziyaret edilmekte, çocuklarımız herhangi bir sorunda ilgili kurumlara yönlendirilmektedir.

Rehberlik
Velilerimiz ihtiyaç duydukları her an, rehberlik ve psikolojik danışmanlık konusunda okulumuzdan profesyonel destek alabilirler. (İletişim, beslenme, çocuk-anne, çocuk-baba, çocuk-arkadaş, çocuk-teknoloji, çocuk-kişisel davranışlar, çocuk soysal davranışlar vb.gibi)

Okul Aile işbirliği
Biz biliyoruz ki sağlıklı bir eğitim öğretmen-öğrenci-aile işbirliği ile gerçekleşmektedir. Biz bu işbirliğini veli toplantıları ve her hafta sonu velilerimize gönderdiğimiz "İletişim Defteri" ile sağlıyoruz. İletişim Defterimizin amacı; öğrencimizin eğitimi, gelişimi ve varsa problemlerini aileye iletmektir. Ailelerimizde öğretmenlerimize iletmek istediği her türlü mesaj için bu defteri kullanmaktadırlar. Çocuğunuzun günlük durumu, özel bilgileri hakkında eğitmenlerden online bilgi alabilirsiniz

Çalışma Saatlerimiz
Okulumuz saat 7:30 -18:00 arası hizmet vermektedir Saat 08:00-13:00 sabah grubu ,
Saat 12:00-17:00 öğle grubu ,
Saat 08:00-17:00 tam gün olmak üzere 3 eğitim grubumuz vardır

Çalışma Takvimi
MEB in belirlediği çalışma takvimidir. Yaz Okulu faaliyetimiz vardır

Okulumuza Kayıt Kabul Şartları
Okulumuza 3-6 yaş arasında olan yani; kayıtların yapıldığı yıl 36 ayını dolduran ve 72 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır.
Başvuru Formu
Okul Öncesi Veli Sözleşmesi
Öğrenci Tanıma Formu
İkametgah ilmuhaberi
Sağlık raporu (parazit testi,boğaz kültürü, idrar kültürü)
Kimlik fotokopisi
6 adet fotoğraf
3 yaş grubu için aşı kartı

Devam-Devamsızlık
Kesin kayıtları yapılan çocukların okula, günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmeleri gerekmektedir. Özürsüz olarak 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi yazı ileuyarılır. Ancak bu uyarıya rağmen aralıksız olarak 20 gün okula devam etmeyen çocukların ve okula devam ettiği halde belirtilen süre içinde ücretleri yatırılmayan çocukların kaydı silinir.

Hastalık sonrası Okula Devam
Bulaşıcı veya enfeksiyonel bir hastalık nedeniyle okula devam edemeyen çocukların hastalık sonrası okula devam etmesinde sakınca olmadığına ilişkin, sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık raporu ile okula devam etmeleri gerekmektedir.

Neden Uğur Böceği?
Çünkü sadece çalışan annelerin çocuklarının değil, bütün çocukların okul öncesi eğitime ihtiyacı vardır. Okul öncesi dönem insan yaşamının temelini oluşturur. 0-6 yaş çocuğun gelişiminin en hızlı en kritik yıllarıdır ve ilerideki yaşamını etkileyecek önemli bir süreçtir. İşte bu süreçte çocuklarımıza en iyiyi, en güzeli, en doğruyu göstermek için "uğurböceği" diyoruz.

Vizyonumuz
İstiyoruz ki ;
Çocuklarımızın gözlerinin içi gülsün...
Başarısızlıktan korkmasın...
Çiçekleri böcekleri sevsin...
Kendine güvensin, sosyal olsun...
Bunun içinde uğurböceği olarak çocuklarımıza kaliteli eğitim ve koşulsuz sevgi sunuyoruz.. Mutlu aile-öğrenci-öğretmen ilişkisini oluşturuyoruz ve gururla söylüyoruz:
BİZ LİDER OKULLARDAN BİRİYİZ ve HEP DAHA İYİYİ HEDEFLİYORUZ...

Misyonumuz
Her çocuğun kendi öğrenme biçimini belirleyip, sevgi ve şefkat ile onu kendi kapasitesinin en üst noktasına ulaştırmak ve en mutlu anlarını, öğrenirken yaşamasını sağlamaktır. Bizim için her çocuk tek ve özeldir.

Hedefimiz
yaşamlarının sihirli yılları olarak adlandırdığımız okul öncesi dönemde çocuklarımıza,
Sevgiyi
Paylaşmayı
Kaliteli Beslenmeyi
Kaliteli Bakımı
Kaliteli Eğitimi
vererek aile içindeki eğitimlerini destekleyen, ilköğretime, hayata hazırlayan, sorunlara çözüm bulan "tamamlayıcı bir merkez" olmaktır.

Özel Eskişehir Uğur Böceği Anaokulu Okul Faaliyetleri :

Serbest Zaman Etkinlikleri

Sınıflarımızda oluşturduğumuz evcilik, blok, eğitici oyuncak , kukla, kitap, fen ve doğa gibi köşeler çocuklarımızın çok yönlü gelişimlerini destekleyerek, ilgi ve ihtiyaçlarıdoğrultusunda kendi kendine karar alma, kararlarını uygulama, sonuçlarını görme, paylaşma, kendine ifade etme, problem çözme, sorumluluk alma, gözlemleme, deneme, becerileri kazanmalarına yardımcı olur. Resim çalışmaları ve oyun hamurları ile de kendi zevklerini ortaya çıkarırlar.

Oyun ve Hareket

Pazartesi oyuncak günümüzdür. Çocuğun evden getirdiği kitabı, oyuncağı, puzzle’ı sınıfta bulunan diğer arkadaşları ile paylaşması sağlanarak işbirliği yapma duygusunun; tekrar eve götürme eylemi ile de sorumluluk alma duygusunun gelişimine destek olmak hedeflenmiştir. Oyun çocuğun en önemli işidir, çocuğun eğlenmesinin yanı sıra fiziksel, sosyal, zihinsel, duygusal alanlarda desteklenmesini sağlar. Çocuklarımızın oyunlarını ciddiye alıyoruz ve onların oynarken öğrenmelerine yardımcı oluyoruz. Her sabah, kahvaltıdan sonra yaptıkları jimnastik hareketleriyle de güne zinde bir şekilde başlamalarını ve sporu sevmelerini amaçlıyoruz.

Anadili Faaliyetlerimiz

Çocuklarımız şiir,tekerleme, parmak oyunları, bilmeceler öğrenirken hem dilimizi akıcı bir şekilde kullanma becerisini geliştirir, hem de kelime dağarcıklarına sürekli yeni kelimeler eklerler.

Drama -Sanat Etkinliklerimiz

Bu çalışmaları kukla, pantomim, rol oynama, öykü oluşturma, doğaçlama, gibi etkinlikler oluşturur.Çocuklarımız dinledikleri bir hikayeyi anlatırken, yada şiir okurken toplum önünde çekinmeden konuşmayı öğrenir; yaşadıkları önemli bir olayı canlandırarak anlatırken ise birer küçük tiyatro sanatçısı olur, kendilerine olan güvenlerini perçinlerler

Müzik Etkinliklerimiz

Sınıflarımızda; marakas, tef, zil, davul gitar gibi çeşitli müzik aletleri bulunmaktadır. Müzik etkinlikleri çocuklarımızın ritim duygularını geliştirmekte, tempo tutmayı, sesleri ayırt etmeyi öğretmektedir. Çocuklarımız müzik çalışmalarında yaratıcı hareketlerle dans ederek vücut kaslarını kullanmayı da öğrenirler.

Okuma - Yazmaya Hazırlık

Problem çözme, dikkat, el becerisi, çizme, boyama, kesme, yapıştırma gibi güven ve davranış becerilerini geliştirme çalışmaları yapılarak çocuklarımızın ilköğretime geçişini kolaylaştırıyoruz. Yapılan etkinlikler asla okuma – yazma öğretme amacını taşımaz

Sosyal Etkinliklerimiz

Çocuklarımızla yaptığımız sinema, tiyatro, kütüphane, müze, alışveriş merkezi gibi gezilerle çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamaktayız.
Doğum günü partileri: Arzu edenvelilerimiz çocuklarının doğum gününü okulda düzenlenecek bir parti ile kutlayabilirler.
Yeni yıl partisi: yeni yılı tüm okul çocuklarımızın katıldığı, çok çeşitli yiyeceklerle donatılmış masaların olduğu, sürprizlerle dolu, oldukça eğlenceli bir parti ile karşılarız.
Renk partileri: her ay düzenlediğimiz renk partilerinde tüm çocuklarımız ve çalışanlarımız aynı renk kıyafet giyerler ve belirlenen renge ilişkin etkinlikler ve oyunlarla eğleniriz.
Yıl sonu gösterisi: çocuklarımızın yıl içersinde öğrendiklerini velilerimize sunma imkanı tanıyan yılsonu gösterilerimiz hepimiz için büyük bir heyecan kaynağıdır. Ayrıca yıllık programımız dahilinde belirli gün ve haftaları da çeşitli etkinliklerle kutlarız.

Fen ve Doğa Etkinliklerimiz

Çocuklarımızın merak duygusunu geliştiren, neden sonuç ilişkisini anlamalarına olanak sağlayan, onları gözlem yapmaya, araştırmaya, inecelemeye, keşfetmeye yönelten etkinliklerdir. Deneyler, araçları tanıma, kullanma, keşfetme, icatlar, mutfak çalışmaları, geziler, forograf çekme, inceleme, belgesel izleme vb.

Özel Eskişehir Uğur Böceği Anaokulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: TEPEBAŞI
Okulun Telefonu: 3223234
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Tunalı Mh. Ayata sk No:17 Eskişehir
Okulun Web Adresi:
Okulun E-Posta Adresi: agulduler@hotmail.com
Okulun Müdürü: Fatma Mukadder TUNÇER
Okulun Öğretmen Sayısı: 3
Okulun Öğrenci Sayısı: 35
Okulun Derslik Sayısı: 2
Okulun Ulaşım Bilgileri: 5324015651
Okulun Lojman Durumu: Yok



Kaynak : webrehberi
Pelince isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anaokulu, bocegi, eskisehir, ozel, özel eskişehir uğur böceği anaokulu, özel eskişehir uğur böceği anaokulu tepebaşı eskişehir, tepebasi, tepebaşı özel eskişehir uğur böceği anaokulu, ugur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Muttalip Anaokulu Tepebaşı Eskişehir - Eskişehir Tepebaşı Muttalip Anaokulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:54
Özel Atasev Anaokulu Tepebaşı Eskişehir - Eskişehir Tepebaşı Özel Atasev Anaokulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:50
Özel Beyaz Zambak Anaokulu Tepebaşı Eskişehir - Tepebaşı Özel Beyaz Zambak Anaokulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:45
Özel Eskişehir Küçük Şeyler Anaokulu Odunpazarı Eskişehir Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:40
Ted Eskişehir Koleji Özel Anaokulu Tepebaşı Eskişehir Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 20.07.10 23:11


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:01 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2