tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) Diğer spor dallarındaki sporcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Şahika Ercümen Biyografisi,Şahika Ercümen Kimdir,Şahika Ercümen Hakkında
Konudaki Cevap Sayısı
4
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
5878

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.01.10, 20:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Şahika Ercümen Biyografisi,Şahika Ercümen Kimdir,Şahika Ercümen Hakkında

Şahika Ercümen Biyografisi,Şahika Ercümen Kimdir,Şahika Ercümen Hakkında


Dikey Dalış Dünya Rekorunu kırmak için hazırlanan 4 dalda milli takımda yer alan dünyanın ilk ve tek sporcusu Şahika Ercümen, 22 Ocak Cuma günü saat 13.00’te Turkuazoo’da unutulmaz bir dalış gösterisi yapacak. Akvaryumdaki cam tüneller içinde vatozlar, tropikal balıklar ve köpekbalıklarıyla insanın yan yana dansını seyredeceğimiz bu gösteride Şahika Ercümen, doğal ortama ekipmansız dalacak ve sadece nefesiyle gösterisini tamamlayacak.
Ağustos 2010’da dünya şampiyonluğu için sadece nefes gücüyle ve palet yardımıyla denizin 70 metre derinliğine dalacak olan Şahika Ercümen, 67 metre ile Amerikalı sporcu Tanya Streeter’a ait olan “dünya dikey dalış rekorunu” kırmak için mücadele edecek.
Dünya rekorundan önce Şahika Ercümen, Türkiye’nin ilk modern ve dev akvaryumu Turkuazoo’da unutulmaz bir dalış gösterisi yapacak ve dünya rekoru için yaptığı çalışmaları anlatacak. Akvaryumdaki cam tüneller içinde vatozlar, tropikal balıklar ve köpekbalıklarıyla insanın yan yana dansını seyredeceğimiz bu gösteride Şahika Ercümen, doğal ortama ekipmansız dalacak ve sadece nefesiyle gösterisini tamamlayacak.

Turkuazoo’nun desteğiyle gerçekleştirilecek bu gösteri, ülkemize kazandırılacak bu rekorun önemini görsel bir şölene dönüştürecek. Erkek serbest dalış kategorisinde bile dünya rekoru 80 metreyken, Şahika Ercümen’in 70 metreye dalıp dünya rekorunu kırması, Türkiye’nin adını tüm dünyada duyuracak.
2001 yılından beri 4 dalda milli takımda yer alan dünyanın ilk ve tek sporcusu Şahika Ercümen, sualtı hokeyi, sualtı rugbysi, sualtı navigasyonu ve serbest dalış milli takımıyla Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’na katılıyor. Henüz 24 yaşında olmasına rağmen pek çok başarıya imza atan Şahika Ercümen, dünya rekoru denemesi için altı aydır Kızıldeniz’de antremanlarına devam ediyor.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Başak Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 23.01.10, 18:42   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Şahika Ercümen Biyografisi,Şahika Ercümen Kimdir,Şahika Ercümen Hakkında

Şahika Ercümen: Hedef 70 Metre (Röportaj)

Sualtı Hokeyi, sualtı rugbysi, sebest dalış... Şahika'nın sualtında yarışmadığı ve derece almadığı branş yok gibi...Ercümen önümüzdeki yaz 'Dünya Dikey Dalış' rekorunu kırmak için 70 metre derinliğe dalmayı deneyecek! Eğer başarılı olursa Yasemin Dalkılıç'ın 68 metrelik rekorunu kırmış olacak.




Şahika Ercümen suyun altından 100'den fazla madalya çıkardı.
Çocukken geçirdiği astım rahatsızlığı sebep midir bilinmez, oksijenin kıymetini biliyor Şahika Ercümen, suya girdiğinde aldığı nefesi öyle kolay bırakmıyor. 2007’de ODTU kapalı yüzme havuzunda düzenlenen Dinamik Apnea (serbest dalışın havuzda yapılan branşlarından biri) Türkiye Şampiyonası’nda tek nefesle havuzda 145.35 m giderek Türkiye Rekoru kırdı.

Yasemin'in rekorunu kırabilecek mi?
Sualtı Hokeyi, sualtı rugbysi, sebest dalış... Şahika’nın sualtında yarışmadığı ve derece almadığı branş yok gibi... Şahika Ercümen hem başarılı bir sporculuğunun yanında bir de diyetisyen şapkası var. Bu sayfaya konuk olmasının nedeniyse bir rekor denemesi; Şahika Ercümen önümüzdeki yaz 'Dünya Dikey Dalış' rekorunu kırmak için 70 metre derinliğe dalmayı deneyecek! Eğer başarılı olursa Yasemin Dalkılıç'ın 68 metrelik rekorunu kırmış olacak.

Çalışmalar Ayvalık'ta sürüyor
Şahika Ercümen'in en büyük yardımcılarından biri de Hüseyin Cavlı. ODTÜ Spor Kulübü ve Sualtı Hokeyi Milli Takım sporcusu olan Cavlı, teknik bilgisi ve birikimiyle milli takımdan da arkadaşı olan Şahika Ercümen'i destekliyor. Çalışmaların Ayvalık etabına Cavlıların teknesi ev sahipliği yapıyor. Ali Jale, Hüseyin Cavli ve Şahika Ercümen'den oluşan bir antrenman ekipleri var; Ali Jale tecrübeli bir kaptan, tekneyi o kullanıyor ve su üstü güvenliğinden sorumlu, Hüseyin Cavlı ise sualtında Ercümen'in dalışlarını gözlemliyor. Ayvalık'ta küçük ama iddialı bir ekiple 'rekor'a hazırlanıyorlar. Buradaki sezonun kapanmasıyla, Kasım’da iki aylık bir çalışma dönemi için Mısır’a gitmeyi planlıyor Şahika Ercümen, dönüşte kondisyona yönelik ağır bir antrenman programı onu bekliyor olacak! Yaza doğru tekrar denize inilecek ve rekora giden yolda son rötuşlar yapılacak!



Sponsorluk lütuf değil yatırım!
Şahika Ercümen çıktığı bu zorlu yolda henüz bir sponsor desteği bulmuş değil, bu rekor denemesi ne şartta olursa olsun yapılacak, ama devamının nasıl geleceği, şampiyonun bu denemede nefesinin ne denli kuvvetli olacağı, biraz da bu desteğe bağlı! Sponsor meselesi ne kadar çabuk çözülürse, Ercümen de suya o kadar çabuk konsantre olabilecek. Reklamverenlerin buna bir lütuf değil yatırım gözüyle bakmaları lazım, olası bir rekor ancak milyonlarca dolar harcanarak yapılabilecek bir tanıtımın kapılarını açacak...



Dipten 'bir şeyler' çıkardı
Çocuk yaşlarda dipten ‘bir şeyler’ merakıyla başlayan dalış serüveni daha sonra bir tutkuya dönüştü ve Şahika Ercümen suyun altından 100'den fazla madalya çıkardı.

Çanakkale'de başlayan Ankara'da büyüyen bu öykünün kahramanı, 2009 Serbest Dalış Dinamik Apnea Türkiye Şampiyonu Şahika Ercümen, bu başarı hikayesinibir rekorla daha taçlanlandıracak mı, ünvanı 'Ankaralı' Yasemin Dalkılıç'tan alıp Çanakkale'ye taşıyacak mı, bunları görmek için önümüzdeki yazı beklememiz gerekecek...




Şahika Ercümen Özgeçmiş
16 Ocak 1985 yılında Çanakkale’de doğdu. İlk okulu Gazi İlköğretim İlkokulu, orta okul ve lise eğitimimi Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesinde aldı. Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. Sualtı sporlarına scuba dalış ve sualtı ragbisi yaparak başladı. 12 senedir sualtı sporlarının çeşitli branşlarıyla ilgileniyor ve 2001 yılından itibaren milli takımda. Sualtı hokeyi, sualtı rugbysi, sualtı navigasyonu ve serbest dalış milli takımıyla Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’na katıldı. 2006’da ilk defa katıldığı İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Bayanlarda Türkiye’den en iyi dereceyi elde ederek Türkiye Rekoru kırdı.



BAŞARILAR :
2002 Çanakkale yılın sporcusu seçildi.
2002 Çanakkale boğaz geçme yarışı üçüncülüğü ( uluslar arası )
2002 Sualtı Rugbysi Takımı Türkiye Üçüncülüğü
2003 Paletli Yüzme 800m Türkiye Şampiyonluğu (B grubu)
2003 Paletli Yüzme 400m Türkiye Şampiyonluğu (B grubu)
2003 Sualtı Rugbysi Takım Türkiye Üçüncülüğü
2003 Sualtı Navigasyonu Takımı Türkiye Şampiyonluğu
2003 Serbest Dalış Takım Türkiye Şampiyonluğu
2004 Sualtı Hokeyi ve Rugbysi Takım Türkiye İkinciliği
2004 Serbest Dalış Takım Türkiye Şampiyonluğu
2005 Serbest Dalış Takım Türkiye Şampiyonluğu
2006 Sualtı Hokeyi Takım Türkiye Şampiyonluğu
2006 Sualtı Rugbysi Takım Türkiye İkinciliği
2006 Serbest Dalış Küp Apnea Türkiye Rekoru (İspanya/Tenerife)
2007 Serbest Dalış Dinamik Apnea Türkiye Rekoru (Türkiye/ Ankara)
2007 Serbest Dalış Türkiye Şampiyonluğu
2007 Sualtı Hokeyi Takım Türkiye Şampiyonluğu
2008 Sualtı Hokeyi Takım Türkiye İkinciliği
2008 Serbest Dalış Küp Apnea Takım Türkiye Şampiyonluğu
2009 Serbest Dalış Dinamik Apnea Türkiye Şampiyonluğu


Kaynak:chentick.com
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.10.15, 23:11   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Nokia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 7.017
Konular: 5376
Puan Grafiği
Rep Puanı:8872
Rep Gücü:112
RD:Nokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond reputeNokia has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 353
264 Mesajına 784 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Şahika Ercümen Biyografisi - Şahika Ercümen Kimdir - Şahika Ercümen Hayatı - Şahika E

Şahika Ercümen Biyografisi - Şahika Ercümen Kimdir - Şahika Ercümen Hayatı - Şahika Ercümen Yaşamı

Teşekkürler.
Nokia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.01.17, 00:00   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Şahika Ercümen Biyografisi - Şahika Ercümen Kimdir - Şahika Ercümen Hayatı - Şahika E

Şahika Ercümen Biyografisi - Şahika Ercümen Kimdir - Şahika Ercümen Hayatı - Şahika Ercümen Yaşamı

Teşekkür ederim
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.17, 17:08   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Pelince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 32.867
Konular: 32024
Puan Grafiği
Rep Puanı:7600
Rep Gücü:125
RD:Pelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 503
542 Mesajına 660 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Şahika Ercümen Biyografisi - Şahika Ercümen Kimdir - Şahika Ercümen Hayatı - Şahika E

Şahika Ercümen Biyografisi - Şahika Ercümen Kimdir - Şahika Ercümen Hayatı - Şahika Ercümen Yaşamı

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Anaokulu - İlköğretim


Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri



Pelince
Pelince isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, ercümen, hakkinda, kimdir, sahika, Şahika, şahika ercümen, şahika ercümen biyografi, şahika ercümen biyografisi, şahika ercümen hakkında, şahika ercümen hakkında genel bilgi, şahika ercümen hayatı, şahika ercümen kim, şahika ercümen kimdir, şahika ercümen özeçmişi, şahika ercümen yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Şahika Koldemir Biyografisi - Şahika Koldemir Hayatı - Şahika Koldemir Kimdir? Okyanus Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 10.02.15 16:44
Şahika Ercümen Resimleri - Şahika Ercümen Fotografları - Şahika Ercümen Fotoğraf Kartal Ünlülerin Resimleri 0 24.05.13 23:46
Şahika İsminin Anlamı ve Açıklaması - Şahika Adının Anlamı ve Açıklaması Kartal Kız Bebek İsimleri ( Kız Bebek Adları ) 0 09.11.12 02:05
Şahika Koldemir Resimleri - Şahika Koldemir Fotoğrafları - Şahika Koldemir Resim Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 21.12.11 21:23
Şahika Ercümen Dalış Rekoru Kırdı ASYA Guinness Rekorları 0 20.04.11 03:03


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:29 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2