tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
762

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması

Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması


40-50- adet için malzeme:

1 adet dolmalık büyükçe lahana
3 su bardağı pirinç
750 gr. Kestane
150 gr. Kuru üzüm
3 adet kuru soğan
1 – 1,5 su bardağı zeytinyağı
3+3 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
5 tatlı kaşığı kuru nane
3 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber.


Yapılışı:

Kuru soğanlar küçük küçük doğranarak zeytinyağında kavrulur ,içine tuzunu 3 bardak suyunu katarak kaynaması beklenir ,kaynayan suya pirinçleri katılır .Pirinç suyunu çekince nane, şeker ve baharatlar katılır karıştırılır en son ayıklanıp yıkanmış üzümler, az haşlanıp yıkanmış kestaneler katılıp tekrar karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.

Haşlanıp tek tek ayrılan lahanaları hazırladığımız içe sararak tencereye önce lahananın koçanları sonra sarmalar konur sarmalar tencereye sıralı olarak yerleştirilir harç bitince üzerine 3 bardak su eklenir , dolmaların üzerine bir kapak kapatılarak pişme sırasında dolmaların dağılması önlenir. Orta ateşte pişmeye bırakılır dolmalar tenceredeki bütün suyu çekince ocağın altı kapatılır soğumaya bırakılır. Tencerenin üzerine bir tepsi yerleştirilir, tencere ters çevrilerek dolmalar dinlenmeye bırakılır.
Kestaneler istenirse haşlamak yerine kızartılarak da dolmaya katılabilir.

Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat 19:46 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dolmasi, kestaneli, lahana, zeytinyagli, zeytinyağlı kestaneli lahana dolması, zeytinyağlı kestaneli lahana dolması hazırlanışı, zeytinyağlı kestaneli lahana dolması nasıl yapılır, zeytinyağlı kestaneli lahana dolması tarifi, zeytinyağlı kestaneli lahana dolması yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kestaneli Hindi Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:14
Zeytinyağlı Kağıt Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:08
Zeytinyağlı Patates Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:08
Kestaneli Lahana Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 1 01.01.10 07:19
Kestaneli Hindi Dolması ASYA Dolmalar Ve Sarmalar 0 08.12.09 00:09


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:44 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2