tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fenerbahçe 1-1 Lille
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
708

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.02.10, 08:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Fenerbahçe 1-1 Lille

Fenerbahçe 1-1 Lille

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında, Fenerbahçemiz ile Lille, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta 1-1 berabere kaldı. Rakibine ilk maçta deplasmanda 2-1 yenilen Fenerbahçe, bu sonuçla Avrupa Ligi'ne veda etti. Maçtan dakikalar şöyle:
16. dakikada Hazard'ın soldan ceza sahasına yaptığı ortada Frau topun gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta gitti.
17. dakikada Vederson'un soldan ortasına Güiza hareketlendi, ancak kaleci Landreau daha önce çıkarak topu uzaklaştırdı.
20. dakikada Emre'nin ceza sahası dışından sert şutunda top yan direkten döndü. Dönen topu önünde bulan Güiza, sağ köşeden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
29. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında rakiplerinden zarif hareketle sıyrılan Frau'nun sert şutunda top üst direkten döndü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
35. dakikada Alex'in soldan kullandığı köşe vuruşunda defansın uzaklaştırmak istediği topa ceza sahası dışında Emre gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak sağ köşeden ağlara gitti; 1-0
39. dakikada savunmanın arkasına hareketlenen Güiza sağ çaprazda topa kayarak vurdu, kaleci Landreau yatarak topu kontrol etti.
44. dakikada Vederson'un soldan kullandığı taç atışında topla buluşan Güiza'nın yaptığı ortada, arka tarafta boş kalan Alex, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndermek istedi ancak kaleci Landreau yatak topu ayaklarıyla kornere çeldi.
45+1'de Obraniak'ın ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Volkan direğin dibinden kornere çeldi.
İKİNCİ YARI
50. dakikada Obraniak'ın ceza sahası dışından sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta top kaleci Volkan'da kaldı.
66. dakikada Hazard'ın pasına Obraniak hareketlendi ve son çizgiden topu Aubameyang'e çevirdi. Aubameyang'in vuruşunda Volkan topu çeldi.
71. dakikada Gökhan'ın sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde Güiza kafayı vurdu, top savunmaya çarparak kornere çıktı.
75. dakikada Hazard'ın ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı sert vuruşta direk dibine giden topu kaleci Volkan yatarak kontrol etti.
83. dakikada kullanılan serbest vuruşta Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası dışında önünde bulan Chedjou'nun yerden sert şutu az farkla yandan auta çıktı.
85. dakikada Obraniak'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta altı pas önünde iyi yükselen Rami topu kafayla ağlara gönderdi. 1-1
88. dakikada Alex'in ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta baraja çarpan top yandan kornere çıktı.
90+2'de ceza sahası dışında yaşanan karambolde, son olarak topu önünde bulan Bilica'nın sert şutunda top yandan auta gitti.
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Florian Meyer, Holger Henschel, Robert Hartmann(Almanya)

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Önder, Bekir, Bilica, Deniz(Semih dk. 78), Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Vederson, Alex, Güiza(Cristian dk. 74)
YEDEKLER: Volkan Babacan, Okan, Gökay, Deivid
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
LILLE: Landreau, Beria, Chedjou, Rami, Emerson, Aubameyang(Toure dk. 68), Dumont(Vandam dk. 78), Mavuba, Obraniak, Hazard, Frau
YEDEKLER: Butelle, Gueye, Souare, Baherle, Souquet
TEKNİK DİREKTÖR: Rudi Garcia
GOLLER: Emre (dk. 35) (Fenerbahçe), Rami (dk. 85) (Lille)
SARI KARTLAR: Vederson, Bilica (Fenerbahçe)

“Avantajı koruyamadık”


Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Lille karşısında taraftarlarımızın takıma büyük bir destek verdiğini, oyuncularımızın da çok iyi mücadele ettiğini ve golü de bulduklarını, ancak maçın sonlarına doğru yenilen golle avantajı koruyamadıklarını söyledi.
Christoph Daum, Lille maçı sonrası üzenlediği basın toplantısında, "Tüm konsantremizi Lig ve Türkiye Kupası için vereceğiz. Lille takımını, turu geçtikleri için tebrik ediyoruz. Taraftarımız bugün çok büyük bir destek verdi takımımıza. Maça gelince, inanılmaz bir mücadele sergiledik, iyi mücadele ettik. Golü de bulduk, 2. golü de bulabilirdik, ancak atamadık. Maçın sonuna doğru yakaladığımız avantajı koruyamadık" dedi.
Medya mensuplarının sorularına da yanıtlar veren Daum, "Şu andaki durum için, mücadele için en iyisini yaptık. Herkes olağanüstü mücadele etti. Daha fazla alternatifimiz olsaydı belki daha farklı olabilirdi. Ama bugün oynayan herkes, her şeyini ortaya koydu diye düşünüyorum" dedi.
Atılan golden sonra takımın geriye çekildiği görüşüne hak verdiğini söyleyen Daum, "Kanatlarda oynayan oyuncularımız Gökhan ve Vederson'du. Onlarla istediğimiz, önde gereken baskıyı kuramadık. Lille de ilk golü yedikten sonra daha fazla baskı kurdu ve bizi geriye itti. Ama attıkları gol, bizim geriye yaslanmamızla ilgili değildi ve duran toptan geldi" diye konuştu.
Oyuncu değişiklikleri hakkında da bilgi veren Daum, "Güiza'yı maçtan almamızın nedeni, kendisinin sakat olduğunu söylemesi ve çıkmak istemesiydi. Deniz Barış için de aynı şey geçerli Onun da sakatlığı vardı ve çıkmak istedi" dedi.
Son haftalarda yenilen goller hakkında Daum, "Daha detaylı çalışmak istiyoruz. Özellikle pozisyon almada daha iyi olmalıyız. Pozisyon almada rakibe göre daha iyi olmalıyız. Daha çok çalışıp bunu düzeltmek istiyoruz" diye konuştu,
Oynayan tüm oyuncularının iyi mücadele ettiğini yineleyen Daum, "Bugün oynayan futbolcular, hem Fenerbahçe hem takımları için iyi mücadele ettiler. Herkes görevini yaptı. Belki ofansta topu koruyacak takımı dinlendirecek biri olabilirdi. Sonuçta yoktu ve herkes iyi bir şekilde mücadele etti" diye konuştu.
Konsantrasyon eksikliği hakkında ise Daum, "Fiziksel anlamda sıkıntımız yok. Her maçta maçın sonuna doğru daha enerjik oluyoruz ve pozisyon buluyoruz. Bu kondisyonumuzun iyi olduğunu gösteriyor. Mental anlamda ise, belki konsantrasyonda bir sıkıntı oldu. Yediğimiz gol, konsantrasyon eksiğini gösteriyor" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin hocası, "Fiziksel anlamda sorunumuz yok Sadece konsantrasyon eksiğimiz var" ifadesini kullandı


LİLLE BİZİ GERİ İTTİ
F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, tura çok yakınken ellerinden kaçırdıklarını söyledi. 1-0 öne geçmelerine rağmen yakaladıkları avantajı koruyamadıklarını belirten Daum, "Kanatlarda oynayan oyuncularımız Gökhan Gönül ve Vederson ile önde gereken baskıyı kuramadık. Zaten Lille de golü yedikten sonra yüklendi ve bizi iyice geriye itti" dedi.


LİG VE KUPA KALDI
Daum, takımın fiziksel anlamda sorunu olmadığını, ancak konsantrasyonda sıkıntı olduğunu, yenilen golün de konsantrasyon eksikliğini gösterdiğini dile getirdi. Lille karşısında kendilerine destek veren sarılacivertli taraftara teşekkür eden Alman çalıştırıcı, "Bundan sonra tüm gücümüzü, Süper Lig ve Türkiye Kupası için harcayacağız" diye konuştu.

İKİNCİ YARI TUTTURAMADI
F.Bahçe, maçın ilk yarısında tüm şutlarında isabet sağlarken, aynı başarıyı 2. yarı gösteremedi. Sarı-lacivertli ekip, 6 sezondur 3. kez geldiği Avrupa Ligi'ne son 16 turunda yine veda etti.
















"Taraftarın sevgisini yeniden kazandım"


Fenerbahçemizin Lille ile oynadığı karşılaşma sonrasında İspanyol oyuncumuz Daniel Güiza, "Bugün buradan, kendi adıma güzel, takımım adına farklı şeylerle ayrıldım. Haftalardır yaşadığım kötü performansın ardından taraftarın tepkisi vardı. Bugün kendi adıma güzel şeyler yaptım ve onların sevgisini tekrar kazandım. Son dakikada yediğimiz gol ile UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettik. Bunu istemezdik ama son dakikada gelen gole engel olamayınca taraftarımızı üzdük. Attığımız golden sonra biraz arkaya gömüldük, topu ileride tutamadık, top onlarda kaldı ve pozisyon buldular. Her mağlubiyetten sonra futbolcuların üzgün olması normal. Bugün sahada yapdığımız mücadele önemliydi. Bugün iyi mücadele sergiledik. Biz şimdi lige dönüp, şampiyonluğu kazanıp taraftarımıza hediye edeceğiz. Önümüzde iki tane kulvar kaldı. Elimizden gelenin en iyisini gösterip, iki kulvarda da şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi 2.tur rövanş mücadelesinde Lille'e elenerek kupaya veda eden Fenerbahçe'de son zamanların tartışılan oyuncusu Daniel Guiza karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Son haftalarda taraftarın kendisine gösterdiği tepkiyi haklı bulan Guiza şunları söyledi:

"Belki ben kendi adıma daha farklı duygularla ayrıldım buradan. Son haftalarda taraftarın bana karşı olumsuz bir tepkisi vardı. Bu tepkilerinde de haklılar. Bugün de elimden geldiği kadar mücadele ederek kendimi affettirmeye çalıştım.

Turu biz elimizden kaçırdık aslında kazanabilirdik ama olmadı. Son dakikalardaki dikkatsizliğimiz yüzünden elendik. Çok üzgünüm ama önümüzde kazanmamız gereken iki tane kupa var. Bunlara odaklanacağız.

Attığımız golden sonra gereksiz bir şekilde geriye yaslandık. Dolayısıyla onlar topla daha rahat oynadı. Geriye çok yaslandığımız için de kaybetmiş olabiliriz. Hepimiz gerçekten çok üzgünüz. Önemli olan mücadele etmekti. Ligde çok daha iyi olacağız.

Tüm hafta boyunca bizi yakından destekleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da teşekkür etmek istiyorum."



















“Sezonu iki kupayla kapatmak boynumuzun borcu”

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında Lille takımı ile karşı karşıya gelen ve 1-1 berabere kalan takımımızın oyuncularından Bekir İrtegün, maç sonrasında şu açıklamalarda bulundu: "Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok zor ortamda mücadele ettik ve elimizden geleni yapmaya çalıştık. İkinci yarı biraz daha dirençli olabilirdik. Yemememiz gereken bir golü yedik. Tur bize bambaşka bir hava getirirdi. Bunca eksiğe rağmen iyi mücadele ettik. Hayat devam ediyor. Ligdeki hedefimizi herkes biliyor, biran önce toparlanıp bu hedefe odaklanacağız. Gol, telafisi çok zor bir dakikada geldi, üzüldük tabii. Biran önce bu maçı unutmamız gerekiyor. Sezonu iki kupayla kapatmak, boynumuzun borcu."



Fenerbahçemiz de UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Kadıköy'de Lille ile 1-1 berabere kaldı, Avrupa'ya veda etti. Yine Daum'un korkaklığı, öne geçtikten sonra takımı geriye yaslama huyu, hüsranı getirdi. 'Korkaklar asla zafer kazanamaz!' Daum da dün gece korkaklığının kurbanı oldu, 25 milyon Fenerbahçeli'yi kahretti. 35'te Emre'nin golü ile öne geçtik. 4 net golü önleyen Volkan, 85'te çok kolay alabileceği bir topa çıkmayınca Rami kafa ile meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve gecemizi mahvetti. Yazık çok yazık oldu! Artık Avrupa'da yokuz!

MAÇIN ANATOMİSİ
Fenerbahçe, ilk dakikalarda tutuk bir oyun ortaya koyarken, rakip kalede gol pozisyonu üretemedi. Karşılaşmada ilk pozisyonunu 20. dakikada Emre ile yakalayan temsilcimiz, bu dakikadan sonra oyunda dengeyi kurdu. Buna karşılık 29'da Frau'nun şutunda top üst direkten döndü. 35'te Emre ceza alanı dışından Fenerbahçe'yi umutlandıran golü kaydetti. İkinci yarıda Daum'un skoru koruma düşüncesi ve Güiza'yı oyundan almasıyla cesaretlenen Lille, 85'te Rami'nin golüyle skoru eşitledi ve tura adını yazdırdı.

MAÇIN HAREKETİ
DİREĞE TAKILDI: F.Bahçe'nin en çalışkan ve yararlı oyuncusu Emre'nin 20. dakikadaki bazukası yan direkten geri geldi. Bu pozisyonu Güiza gole çevirdi ama ofsayt pozisyonda olduğunu unutmuştu. Emre'nin sert ve nefis şutu gol olsa F.Bahçe belki de şimdi turu kutluyor, Liverpool'u bekliyor olacaktı.

KADER ANI
BU KAÇAR MI ALEX: F.Bahçe, eksik kadrosuna rağmen 35'te Emre ile kendisine turu getirecek skoru yakaladı. 44'te geceyi zaferle aydınlatacak pozisyonu Alex harcadı. Vederson'un kullandığı taç atışında Güiza arka direkte bekleyen Alex'e "dokun yeter" diye pas attı. Alex'in zayıf kafa vuruşunu kaleci önledi.

MAÇIN HAKEMİ
FLORİAN MEYER: Maçın Alman hakemine fazla düşmedi. Bazı faulleri süzemeyen Meyer pozisyonlara yakın olmaya çalıştı. Ancak özellikle kale arkasındaki yardımcıları ona pek doğru kararlar verdiremedi. Florian Meyer, heyecanlı ama fazla tempolu olmayan karşılaşmayı fazla hata yapmadan bitirdi.

MAÇIN TARTIŞMASI
ÇIK BE VOLKAN: Çok kritik kurtarışlara imza atan Volkan Demirel, 85'te umutları bitirdi. Arka direğe yapılan ortaya çıkmakta tereddüt eden milli kaleci bu hatasıyla turun elden kaçmasına neden oldu.

MAÇIN YILDIZI
EMRE: Hırsını, kalitesini, her şeyini sahaya yansıtıyor. Görev bölgesi dışında da rakibi kovalıyor, üstelik bir golle de tur kapısını aralıyor. Ancak arkadaşları Emre'ye ayak uyduramadı. Zaman zaman arkadaşlarıyla "Koşun, mücadele edin" diye tartışan tecrübeli oyuncu elenmeye rağmen alkışı hak etti.

HAYAL KIRIKLIĞI
DAUM: Tura koşan takımına yine fren yaptırdı. Rakip savunmayı ileri çıkarmayan Güiza'yı oyundan alarak (Bursa maçında olduğu gibi) Lille'in önünü açtı. Fransızlar da ikramı geri çevirmedi.

MAÇIN EN HEYECANLI DAKİKALARI
DAKİKA 16: Hazard, Önder'den şık bir çalımla sıyrılarak ortasını yaptı; topla buluşan Frau'nun penaltı noktasından yaptığı vuruşta top auta çıktı.
DAKİKA 20: Savunmadan seken top Emre'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun 25 metreden sert şutunda meşin yuvarlak yan direkten geri geldi.
DAKİKA 29: Fenerbahçe ceza alanı önüne etkili çalımlarla sokulan Frau sert vurdu, meşin yuvarlak üst düreğe çarparak oyun alanına geri döndü.
DAKİKA 35: Alex'in kullandığı korner atışını savunma oyuncuları uzaklaştırmak istedi. Emre'nin sert vuruşunda top kaleciye çarpıp ağlarla buluştu: 1-0.
DAKİKA 44: Daniel Güiza'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Alex'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Landreau'ya çarparak kornere çıktı.
DAKİKA 64: Fenerbahçe savunmasının hatasını iyi değerlendiren Frau topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve golü iptal etti.
DAKİKA 65: Volkan Demirel çok net bir pozisyonu başarı ile engelledi. Sarı-lacivertli eldiven Frau'nun ceza sahası içinden sert şutunu köşeden çıkardı.
DAKİKA 85: Lille serbest vuruş kazandı. Obraniak'ın ortasında Rami ceza alanı içinde boşta kaldı. Volkan hatalı çıkınca kafa vuruşu ağlara gitti: 1-1.

Bursa karşısında Güiza-Semih değişikliği yenilgiyi getirmişti. Aynı değişiklik zorunluluktan yapıldı, bedeli daha ağır oldu



Fenerbahçe, Lille'e elenip Avrupa Ligi'ne 2. turda veda ederken, maçtan sonra yine benzer şeyler konuşuldu. Ligde en son Bursaspor'la oynanan lig maçında takımı 2-1 galipken 70. dakikada sahanın en iyilerinden Daniel Güiza'yı çıkarıp Semih'i sokan teknik direktör Christoph Daum, takımının 3-2 yenilmesine engel olamamıştı. Dün geceki maç da Bursa sınavının adeta kopyası gibiydi.

KÖTÜ SERİ SÜRÜYOR
Devreyi 1-0 önde kapayan F.Bahçe, 2. yarıda kalesinde tehlikeler yaşasa da rakip defansı zorluyordu. Ta ki Daum'un 74'de 'sakatlık' işareti yapan Güiza'yı çıkarıp yerine Cristian'ı alması sonra da Semih'i soktuğu ana kadar. Kanarya, bu dakikadan sonra defansa çekilip rakibe teslim olurken, 85'te yediği golle "Elveda Avrupa" dedi. Lille'le 1-1 berabere kalan F.Bahçe, kanamama serisini 6 maça çıkarmış oldu.

SÜPER BÜCÜR
Emre Belözoğlu, dün gece Lille karşısında Fenerbahçe'deki kariyerinin en muhteşem maçlarından birini oynadı. Sahada inanılmaz bir hırs ve kazanma arzusuyla mücadele eden Emre, süper futbolunu golle süsledi ama bu gol sarı-lacivertli takıma turu getirmeye yetmedi. Milli futbolcu, bu sezon Avrupa'daki ilk sayısını kaydetti.

--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
11, fenerbahce, lille


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Yarı Final İkinci Maçı Sonucu - Benfika Fenerbahçe Maç So Kartal Fenerbahçe 0 02.05.13 13:40
Trabzonspor:1-Lille:1 Jaguar Trabzonspor 0 28.09.11 08:49
Fenerbahçe--lille Jaguar Fenerbahçe 0 25.02.10 12:46
Fenerbahçe-lille Jaguar Fenerbahçe 0 18.02.10 10:06
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Ankaragücü maçı sonrası Fenerbahçe' Jaguar Fenerbahçe 0 13.12.09 13:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:02 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2