tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Meslekler Rehberi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Meslekler Rehberi Meslekler Rehberi,Meslek Seçimi,Meslekler hakkında bilgi,Mesleklerin Özellikleri,Meslek Seçimi...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yapı Ressamı - Yapı Ressamı Hakkında Bilgi - Yapı Ressamlıgı Mesleğinin Özellikleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
901

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.03.14, 22:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yapı Ressamı - Yapı Ressamı Hakkında Bilgi - Yapı Ressamlıgı Mesleğinin Özellikleri

Yapı Ressamı - Yapı Ressamı Hakkında Bilgi - Yapı Ressamlıgı Mesleğinin Özellikleri



TANIM

Mühendisler tarafından tasarlanan inşaat ön projelerini ve detay resimlerini istenilen ölçülere ve standartlara uygun olarak çizen kişidir.

GÖREVLER

İnşaat yapılacak arazinin alanını ölçer, kurulacak yapının konumunu saptar,Çizimi yapılacak projenin statik hesap kağıtlarını, mimari projelerini alıp, bunlara göre çizgi kağıtlarını ve rapido uçlarını seçer ve masayı çizime hazırlar,Tasarımı yapılan yapı projelerini kuralına uygun olarak istenilen ölçekte çizer,Projelerin orjinallerinden ozalitlerde kopyalar çıkarır, gerekli düzeltmeleri yapar,Verilen statik hesaplarına göre ayrıntıları çizer, demir kullanım ölçeklerine göre çizim yapar.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER

Resim masası,Bilgisayar ve çizim yazılımları,Çeşitli cetvel ve çizim takımları (pergel, yazı şablonu, sembol şablonu vb.),Çeşitli kalemler (kurşun resim kalemleri, grafor kalemi, rapido kalemleri vb.),
Çini ve rapido mürekkebi,Çeşitli kağıtlar (resim kağıdı, aydınger kağıdı, ozalit kağıdı vb.),Raptiye ve bantlar.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Yapı ressamı olmak isteyenlerin;Görme keskinliğine,Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme,El ve gözü eşgüdümle kullanabilme,Zihinde canlandırma ve çizim yeteneklerine sahip,Dikkatli, titiz kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Yapı ressamları, inşaat firmalarında, işletmelerin mühendislik, mimarlık bürolarında görev yaparlar. Çalışma temiz ve iyi aydınlatılmış bir ortamda ayakta yürütülür. Yapı ressamı mühendis ve mimarların denetimi altında çalışır.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

İşletmelerin resim atölyelerinde, mühendislik ve mimarlık bürolarında, inşaat şirketlerinde ve kamu sektöründe geniş çalışma alanları vardır. Yoğun olarak çalıştıkları kurumlar belediyeler, Karayolları, Devlet Su İşleri, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’dır.Türkiye’deki bir çok meslekte olduğu gibi, bu meslekte de işgücü arzının yüksekliği yanında, mesleğe ihtiyacın üzerinde yeni katılımlar olmaktadır. Ayrıca, teknolojik gelişmelerin de istihdamı daraltıcı etkisi düşünülürse, yakın gelecekte iş bulma imkanları açısından zorluklar olacağı, ancak; iç ve dış mimarideki gelişmelerin bu daralmayı belirli ölçüde azaltacağı tahmin edilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi; Endüstri Meslek, Kız Meslek ve Çok Programlı Liseler Anadolu Teknik, Anadolu Meslek Liselerinde verilmektedir.
MESLEK EĞİTİMNE GİRİŞ KOŞULLARI
Endüstri Meslek, Kız Meslek ve Çok Programlı Liselere girebilmek için en az ilköğretim mezunu olmak gerekmektedir.Anadolu Teknik, Anadolu Meslek Liselerine girebilmek için ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi sistemle yapılan Orta Öğretim Kurumları öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavını kazanmak gerekmektedir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Meslek liselerinde, Anadolu Teknik Liselerinde ve Anadolu Meslek Liselerinde eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince genel kültür dersleri ve meslek dersleri birlikte alınmaktadır.

MESLEKTE İLERLEME

Endüstri meslek, Teknik, Anadolu Teknik ve Çok Programlı Liselerinin Yapı Ressamlığı bölümünden mezun olanlar istedikleri takdirde, Harita kadastro, İnşaat, Jeoteknik teknikerliği, Karayolu ulaşımı ve trafik, Maden, Mermer teknolojisi, Mermercilik,Raylı sistemler teknolojisi, Restorasyon ve Konservasyon Sulama teknolojisi, Tarımsal sulama yönetimi ön lisans proğramlarına istenilen şartları taşımaları durumunda sınavsız olarak yerleştirileceklerdir. Ayrıca Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girip Yapı ressamlığı öğretmenliği lisans eğitimini tercih etmeleri durumunda ek puandan faydalanabilmektedirler. alabilmektedirler.Çalışılan işyerinde hizmet süresine bağlı olarak atölye şefi, resimhane şefi gibi unvanlarla yönetim kademelerinde yer almaktadır.

BENZER MESLEKLER:

Mimarlık, Makine Ressamlığı.

BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU

Meslek eğitiminde; 2 ve 3. sınıf öğrencileri işletme eğitimi süresince asgari ücretin %30’undan az olmamak üzere ücret alırlar. Ayrıca işletmede işçilere sağlanan sosyal yardımlardan (yemek, servis vb.) faydalandırılabilirler.Mesleki eğitimini tamamlayan öğrenciler genellikle asgari ücret veya biraz üzerinde ücret alırlar. İş tecrübesi arttıkça ücret de artmaktadır.Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ise teknik hizmet sınıfından ücret almaktadırlar.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER

İlgili Eğitim Kurumları,Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi,Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgi, hakkinda, mesleginin, ozellikleri, ressami, ressamligi, yapi, yapı ressamı, yapı ressamı hakkinda, yapı ressamı hakkında bilgi, yapı ressamı mesleğinin özellikleri, yapı ressamı mesleğinin tanımı, yapı ressamı nasıl olunur, yapı ressamı nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Makine Ressamı - Makine Ressamı Hakkında Bilgi - Makine Ressamı Mesleğinin Özellikler SERDEM Meslekler Rehberi 0 21.04.14 18:13
Diyet Patatesli Patlıcan Sandviç Tarifi - Diyet Patatesli Patlıcan Sandviç Nasıl Yapı Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 19:01
Rüyada Yapı Görmek - Rüyada Yapı Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yapı Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 06.08.12 20:39
Yapı Taşı Yapıdan Kalmaz Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 08.01.12 21:36
Şanlıurfada Nüfus ve İdari Yapı Kedi Şanlıurfa 0 11.08.10 19:00


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:26 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2