tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Meslekler Rehberi
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Meslekler Rehberi Meslekler Rehberi,Meslek Seçimi,Meslekler hakkında bilgi,Mesleklerin Özellikleri,Meslek Seçimi...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Makine Ressamı - Makine Ressamı Hakkında Bilgi - Makine Ressamı Mesleğinin Özellikler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1274

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.04.14, 18:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Makine Ressamı - Makine Ressamı Hakkında Bilgi - Makine Ressamı Mesleğinin Özellikler

Makine Ressamı - Makine Ressamı Hakkında Bilgi - Makine Ressamı Mesleğinin Özellikleri



MAKİNE RESSAMI



TANIM
Bir makinenin veya makine parçasının imalat resmini ve detay resimlerini, istenilen ölçekte ve belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen kişidir.

GÖREVLER - Makineler ve bunlarla ilgili parçaları çizim öncesi inceler ve yapacağı işlemlerin sırasını belirler, - Makine veya makine parçalarının krokilerini çizer ve bunları çeşitli bölümlere ayırıp ölçümlendirerek yapım resmini ve gerekli hallerde detay resimlerini çizer, Mevcut imalat resimleri üzerinde, gerekli durumlarda düzeltmeler yapar.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Ölçüm aletleri (kumpas, mikrometre, mastar vb.), - Çizim aletleri ve malzemeleri (pergel takımı, rapido takımı, resim masası, gönye takımları vb.), - Büro makineleri (bilgisayar, ozalit makinesi, fotokopi makinesi vb.).

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Makine ressamı olmak isteyenlerin: - Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, - Gördüklerini zihinde canlandırabilme, - Tasarım yeteneği, - Tasarladığı cisimlerin krokilerini çizebilme yetenekleri gelişmiş, - Elleri ve gözleri sağlam ve uyumlu şekilde çalışan, - Alet ve makinelerle çalışmaktan hoşlanan, dikkatli, - Sayısal düşünme yeteneği olan, - Sabırlı ve düzenli kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Makine ressamları, makine parçaları üreten fabrika ve atölyelerin teknik resim bürolarında çalışırlar. Çalışmalarını makine mühendisi ve makine teknisyenlerinin gözetiminde yürütürler. Zaman zaman diğer çalışma arkadaşları ile iletişime girebilirler ancak, iş genellikle yalnız yürütülmektedir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Makine ressamlığı eğitimini alanlar; mühendislik ve proje bürolarında, fabrikalarda mühendislerin yanında yardımcı eleman olarak çalışırlar. Makine üretimi yapan işletmelerde çalışma olanağı mevcuttur. Ancak bu meslekte çalışma olanağı eğitimi bitirenlerin sayısına oranla daha azdır. Ayrıca, edindikleri bilgi ve becerilerin iş piyasasında bazı mesleklerde kullanılması sebebiyle; satın almacı, stok kontrol elemanı (ambarcı) olarak, montaj hattı ve üretim planlaması bölümlerinde çalışabilirler.




MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Makine ressamlığı mesleğinin eğitimi, teknik lise, endüstri meslek liseleri ve çok programlı liselerin "Makine Ressamlığı" bölümünde yer verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Endüstri Meslek Liseleri ile çok programlı liselere girebilmek için; İlköğretim mezunu olmak yeterlidir. Teknik Liselere girebilmek için: endüstri meslek ve çok programlı liselerin 1. sınıfını başarıyla bitiren ve ilgili mevzuata göre belirlenen başarı puanına ulaşan istekli öğrenciler, kontenjan varsa ikinci sınıftan itibaren teknik liseye devam edebilirler.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi endüstri meslek liselerinde 3 yıl olup, eğitim; 2 gün okul, 3 gün işletme eğitimi olarak yapılır. Teknik liselerde 4 yıl süreyle eğitim verilmektedir. Meslek eğitimi sırasında genel kültür ve pratik dersler ve uygulama birlikte verilimektedir.

MESLEKTE İLERLEME Endüstri Meslek Lisesi, çok programlı lise ile teknik liselerin Makine ressamlığı bölümünden mezun olanlar istedikleri takdirde, Bilgisayar Destekli Teknik Çizim, Makine-Resim-Konstrüksiyon, Makine ve Otomotiv ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler. Ayrıca, endüstri meslek lisesi, çok programlı lise ile teknik lise mezunları bölümünden mezun olanlar üniversitelerin, Makine Resmi ve Kontrüksiyonu Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği Lisans programlarını tercih etmeleri durumununda ek puan alırlar BENZER MESLEKLER: Makine teknisyeni, Makine teknikeri, Teknik ressam.

BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Mesleğin eğitiminde, işletmelerde uygulamalı eğitim gören öğrencilere, işletmelerce asgari ücretin %30'undan az olmamak üzere bir ücret verilmektedir. Eğitim gören adayların iş kazası, iş riski ve meslek hastalıkları ile ilgili sigorta primleri devletçe karşılanır. İşletmelerde tecrübeye göre ücret de artar. Asgari ücretin 2-3 katı ücret alabilirler.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgi, hakkinda, makine, makine ressamı, makine ressamı hakkinda, makine ressamı hakkında bilgi, makine ressamı mesleğinin özellikleri, makine ressamı mesleğinin tanımı, makine ressamı nasıl olunur, makine ressamı nedir, mesleginin, ozellikler, ressami


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Makine Ressamlığı Öğretmeni - Makine Ressamlığı Öğretmeni Hakkında Bilgi - Makine Res SERDEM Meslekler Rehberi 0 21.04.14 18:11
Makine Teknisyeni - Makine Teknisyeni Hakkında Bilgi - Makine Teknisyeni Mesleği SERDEM Meslekler Rehberi 0 17.04.14 17:36
Yapı Ressamı - Yapı Ressamı Hakkında Bilgi - Yapı Ressamlıgı Mesleğinin Özellikleri SERDEM Meslekler Rehberi 0 16.03.14 22:28
Makine Mühendisi - Makine Mühendisi Hakkında Bilgi - Makine Mühendisliği SERDEM Meslekler Rehberi 0 16.03.14 22:13
Rüyada Makine Görmek - Rüyada Makine Görmek Açıklaması ve Yorumu - Makine Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 21.07.12 00:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:23 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2