Taze Bakla Ezmesi Malzemeler
1 kg. taze iç bakla
15 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz
Yemeğin Tarifi
Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan sızma zeytinyağı limon suyu tuz şeker dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini servis tabağına ters çevirerek çıkarın üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın |