tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CEP TELEFONU-ELEKTRONİK > Cep Telefonu Markaları - Elektronik Ürünler > Nokia
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Nokia Nokia cep telefonu modelleri,özellikleri ve nokia temaları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nokialarda Navigasyon Ücretsiz
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1731

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.07.10, 22:56   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Nokialarda Navigasyon Ücretsiz

Nokialarda Navigasyon Ücretsiz
Nokia, navigasyon hizmetini tüm dünyada ücretsiz hale getiriyor. Firmanın bu yeni hamlesine dair tüm detaylar yazımızda...

Akıllı telefonların vazgeçilmez bileşenlerinden biri haline gelen navigasyon, yeri geldiğinde hayat kurtarıcı bir role bürünebiliyor. Yazılım firmalarının görünürde ve işin gerisinde, büyük ücretler istediği bu hizmet artık tüm Nokialarda ücretsiz olarak kullanılabilecek. Nokia Maps 3'ün güncellenen versiyonu ile kullanılabilen navigasyon hizmeti, hem sürücü hem de yayalar için sesli ve görsel yönlendirme hizmetlerini kapsıyor.



74 ülkede 46 farklı dilde sesli kılavuz ve 10 ülkeye trafik bilgileri sağlayabilen, eski adıyla Nokia Maps yenilenen yüzüyle Ovi haritaları, 180 farklı ülkeye ayrıntılı harita desteği sunuyor. İşin güzel tarafı ise ücretsiz olarak sağlanan lisansı dünyanın neresine giderseniz gidin aynı şekilde kullanılabiliyor olması. Bilineceği üzere navigasyon yazılımları tek bir harita için navigasyon hizmeti verip, diğer haritalar için ek ücretler talep etmekteler. Nokia başkan yardımcısı Anssi Vanjoki yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer veriyor: "Tek bir ülke ya da bölge için neden birden çok cihaza ihtiyaç duyulsun ki? Hepsini bir araya koyar, ücretsiz yapar ve tüm dünyayı kapsarsak siz de gerçekten yararlı ve dünyanın herhangi bir şehrinde yürürken ya da araba kullanırken size yardımcı olabilecek bir şeye sahip olursunuz."

Ovi harita servislerinin en iddialı olduğu alanların başında gizli maliyetlerin sıfıra inmesi geliyor. Dünyanın her yerinde hiçbir ek ücret olmadan servisi kullanabiliyorsunuz. Ayrıca navigasyon sırasında sürekli şebeke desteğine de ihtiyaç duymuyor yazılım. Cihaz, GPS uydularına bir kez kilitlendikten sonra çekimi etkileyen ciddi bir olumsuzluk olmadığı sürece şebeke bağlantısına gerek olmuyor. Nokia bu işi öyle sıkı tutmuş ki, şebeke sinyali hiç olmasa bile GPS uydularından bağlantınız kopmuyor. Bu sayede faturanız kabarmadığı gibi aşırı şarj tüketiminin getirdiği olumsuzluklardan da kurtulmuş oluyorsunuz. Bilindiği üzere üçüncü şahıs yazılımların neredeyse tamamında şebeke sinyali olmadığı takdirde navigasyon yapabilmeniz mümkün olmuyor.

Ücretsiz Navigasyona Hemen Sahip Olun


Firma tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart 2010'dan itibaren GPS destekli ve Nokia etiketini taşıyan tüm akıllı telefonlarda, yaya ve sürücü navigasyonu ile Lonely Planet ve Michelin seyahat rehberi Ovi Harita ile birlikte ücretsiz olarak hediye edilecek.



An itibariyle Nokia N97 Mini, Nokia E72, Nokia 5800 XpressMusic ve Navigation Edition modellerinin de aralarında bulunduğu 10 farklı Nokia modeline yeni Ovi harita servisini yüklemek ve ücretsiz navigasyonu kullanabilmek mümkün. İlerleyen günlerde daha fazla akıllı telefona destek verileceği de gelen bilgiler arasında.




Ücretsiz navigasyon hizmetinden faydalanmak ve güncel Ovi haritalarını indirmek için yapmanız gereken çok basit. Öncelikle burada yer alan sayfaya gidiyoruz. Sol üstte yer alan menüden, kullandığımız cihazı seçiyoruz ve orta kısımdaki dosya alma seçeneklerini kullanarak, telefon numaranıza gelecek link ile ya da bilgisayarınıza indirebileceğiniz sis dosyası ile kurulumu gerçekleştiriyoruz.



Yazılımın kurulumunu tamamladıktan sonra haritaları güncelleme seçeneğine göz atabilirsiniz. Cihazınızda yer alan haritanın daha yeni bir versiyonu mevcut ise Download Map Loader adımından, cihazımıza kolaylıkla harita yükleme olanağı sağlayan yazılımı indiriyoruz. Türkçe dil seçeneği mevcut olmadığı için İngilizce versiyonunu kullanacağız.



Yazılımın indirme işlemi ve kurulum adımları tamamlandıktan sonra, telefonu USB kablo ile bilgisayara bağlıyoruz ve uygulamayı çalıştırıyoruz. Yeşil renk tonuyla donatılmış yazılımdan indirmek istediğiniz ülkenin haritasını seçerek "Download" butonuna tıklıyoruz. Geri kalan tüm işlemi yazılım 20 dakikadan daha kısa bir süre içersinde halledecek. Bu sırada cihazın bilgisayar ile bağlantısının kesilmemesine dikkat etmeyi de ihmal etmeyin.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
navigasyon, nokialarda, nokialarda navigasyon ücretsiz, ucretsiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Skype İle Ücretsiz Konuşma - Skype İle Nasıl Ücretsiz Konuşulur Kartal Network ve İnternet 0 28.04.13 18:02
2012 ÖMSS İçin Engellilere Ücretsiz Kurs - ÖMSS İçin Engellilere Ücretsiz Kurslar Başak Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 09.02.12 17:40
Navigasyon llevventt Duyurular 1 20.12.10 06:30
40+ Blog Servisi - Ücretsiz Güllü Webmaster 1 13.09.10 00:31
Öğrenciye Ücretsiz Ulaşım Güllü Engellilerde Eğitim 0 24.09.08 03:11


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:21 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2