tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Burçlar ve Genel Özellikleri > Terazi
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Terazi Terazi Burcu Özellikleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Terazi Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1031

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.09.09, 07:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Terazi Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009

Terazi Aylık Burç Yorumu
Aşk ve İlişkiler
26 Ağustos- 20 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda seyrini sürdürecek yönetici gezegeniniz Venüs, Merkür gezegeninin 6 Eylülde başlayacak geri hareketine kadar, sosyal hayatınızın canlanması adına gayet olumludur. Kimlik duygunuzun özünde bulunan ilişki kurma ihtiyacınızın daha fazla yoğunlaşması ve ifade gücünüzün de yükselmesi açısından artı bir kuvvet anlamındadır. Bu enerji, yeni tanışmalar ve dostluk ilişkilerinizin güçlenmesi adına da olumludur. Arkadaşlıkla başlayan ve daha sonra aşka dönüşen ilişkiler yaşamak, sizinle aynı doğrultuda düşünen kişilerle ortak bir birlik oluşturmak yine bu dönemin olumlu etkilerindendir. Yalnız dikkat edeceğiniz husus, ister özel isterse dostluk anlamında olsun insanlarla ilişkide bulunurken, her zamanki gibi mantıklı düşünce ve tarafsız yaklaşım tarzını benimsemenizdir. Çünkü Venüsün Aslan burcu geçişlerinde genel olarak ifade yapınızda egonuzun yükselmesi söz konusu olacağından herşeyin kendi istekleriniz çerçevesi içinde yapılmasını istemeniz mümkündür. Yine bu etki altında beğeni dereceniz oldukça yükseleceğinden etrafınızda bulunan güzellikleri veya karşılaştığınız insanları yeterli bulmamanız, iyinin daha iyisi vardır diyerek kategorileştirmeniz de olabilecek yansımalar arasındadır. Lükse ve konforlu herşeye karşı ilginiz artabilir ve bu ilgi daha başarılı girişimlerde bulunmanız için sizi destekleyicidir. O yüzden hedeflerinize adım adım ulaşmayı, sabırlı olmayı başarabilirseniz belki de umduğunuzdan çok daha değerli şeylerle karşılaşabilirsiniz.
Bütün bu olumlu yansımalar ve yenilik arzunuzun yükselmesi, yorumun başında da belirttiğim gibi Merkür gezegeninin geri hareketi başlayana dek yaşanması muhtemel güzelliklerdir. Lakin önce burcunuzda ardından Başak burcunda gerçekleşecek geri hareket tüm burçların temkinli olmasını geçmişi gözden geçirmesini sağlayıcıdır.
6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında burcunuzda geri hareketine başlayacak Merkür gezegeni yaşamınızla alakalı her konuda olduğu gibi, özellikle ilişkinizle ilgili mevzularda içe dönerek kendinizi ve beraberliğinizi tekrar gözden geçirmeniz anlamına gelir ki, bu durumu ilişkiler açısından ele alırsam sanırım çok daha iyi izah edebilirim.
İlişkisi sağlam temeller üzerine kurulu ve birbirlerinin farklı kimliklerine saygı duymuş ve dengeyi kurabilmiş Teraziler bu dönemde, diğer burçlar gibi içe yönelim yaşasalar da, yine de uyumu amaçlayacak şekilde dengeli düşünmeyi başarabilirler. Ellerinden geldiğince ince ve nazik olmaya çalışabilirler. Eğer ileriye yönelik bazı girişimlerde bulunmak istiyorlarsa önce bunun hesabını kendi içlerinde yapmayı tercih ederler. Bu durum olumsuz anlaşılmasın. Sadece en iyi koşulları yaratabilmek ve sonrasında eşlerine olumlu bir şekilde sunabilmek için böyle davranabilirler. Yani her zaman olduğu gibi hiçbir gezegen hareketi, gerçekten seven kişiler açısından sorun oluşturmamaktır. İşte böylesi sağlam ilişkisi olan Teraziler için de zaman kendi rutininde akmaya devam eder. Zorluklar olsa dahi onlar bunu sevgileriyle aşabilirler.
Gelelim aşamayanlara. Yani sorunlu ilişkisi olanlara. Bu durumda olanlarınız, geri hareket boyunca öncelikle daha sessiz ve daha içe dönük tavırlar içinde olacağınızı söyleyebiliriz. Bu yönelişte en fazla rastlanan durum kişinin ilişkisi hakkında tereddütlü yani kararsız davranmasıdır. Çatışmaya düşmekle düşmemek arası ince bir çizginin üstünde gibidir. Bir yandan beraberliğini düzgün bir seyirde sürdürebilmek için kafasının içinde planlamalar yaparken diğer yandan bir türlü çözüm bulunamayan sorun ve anlaşmazlıklar nedeniyle gergindir. Aslında bu ikiliğin altında yatan sebep, ayrılmaya kalkışsa ne yapacaktır, ayrılmasa böyle mutsuz nasıl yaşanacaktır. İşte bu ikilem oldukça sıkıntı vericidir. Bu seyir devam ederken, Güneş gezegeninin Başak burcundaki etkisi, karar vermeye çalışan kişiler için, iş hayatıyla ilgili yoğunluğun yarattığı gerilimin de üzerlerinde birikmesi anlamına gelir ki, bu durumda kaçacak yer yok gibidir. Düşünceler ince elenip sıksa sorgulamalar nedeniyle oldukça karmaşıktır. Kişi bu ikilemler altında ne yönde ve nasıl davranması gerektiğini bilemeyebilir.
Oysaki bu dönemi daha iyi geçirebilmenin yolu öncelikle gerçeklerin ışığında hareket etmektir. İlişki tüm detaylarıyla ve bugüne dek yaşananlarla bir çerçeve içine alınarak iyice analiz edilmelidir. Partnerinizle uyumunuz, onun içinde bulunduğu durum, sizin istekleriniz, onun verebilecekleri. Eğer bütün bunlar dengeye oturmayacak kadar birbirinden kopuksa durum vahimdir. O zaman yapılması gereken geri hareket boyunca ani tepkilerde bulunmamak, gerginliği iyice körüklememek sakin bir şekilde strateji belirlemektir. Bu strateji sahte bir uyum maskesi takmanıza neden olabilir. Yani sanki herşey yolundaymış gibi davranma şeklinde. Fakat bu geri hareketin tümüyle bitimine kadardır. Bu tarihler arasında kararlarınızı tekrar tekrar gözden geçirerek emin olmaya çalışırsınız. Eğer bir karar verirseniz bunu her ne kadar geri hareket 17 Eylüle kadar devam etse de, tüm geri hareketin biteceği 5 Ekim tarihine kadar bekletirsiniz.
Bir de şunu unutmayalım. Satürn gezegeni 29 Ekim tarihinden itibaren güçlü olduğu burcunuzdaki seyrine başlayacak. Bu durum ilişkiniz açısından gerçek bir sınavdır. Fakat bu sınavda,,, doğum haritalarınızda ve eşinizle olan eşleşim haritanızda aksi ve olumsuz tesirler olmadıkça kendiliğinden başarılı olmanız mümkündür. Yani birçok Terazinin evliliği veya ilişkisi düzene girecektir. Bu bilginin ışığı altında geri harekette son derece gerçekçi düşünmenizi ve Satürn gezegeninin burcunuzda başlayacağı yolculuğuna zinde, huzurlu bir şekilde girmenizi tavsiye ediyorum. Eğer sorunların üstünü örterseniz, biliniz ki bunlar yine karşınıza çıkabilir. Oturup gerçekçi bir şekilde düzene koyarsınız bundan sonrasında daha mutlu bir paylaşımda bulunabilirsiniz. Ayrıca ilişkiniz iyice kökleşir. Tercih sizin dostlarım.
İlişkisi olmayanlar veya ilişkisi daha henüz yeni başlayanlar açısından bu tarihler arasında öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, beraberliklerde neyi istediğinizi ve neyi beklediğinizi, ileriye yönelik ne gibi amaçlar taşıdığınızı iyice belirginleştirmenizdir. Geri harekette eğer bunları mantıklı bir şekilde oturtabilirseniz, 29 Ekim sonrası Satürn burcunuzda ilerlemeye başladığında, evren sizin karşınıza gerçekten mutlu olacağınız kişiyi çıkaracaktır. Hatta bir çoklarınızın dünya evine gireceğinizi söylemek mümkün. Ama unutmayın. Ne kadar gerçekçi düşünür ve bir ilişkinin eşitlik ilkesine dayandığına ne kadar inanırsanız aradığınıza kavuşabilirsiniz. Sen ve ben demek yerine biz olmayı kabul ettiğiniz gün, Satürn size gereken ödülü verecektir. İşte biz olmayı öğrenmek için, bu geri hareket dönemi herşeyi gözden geçirmeniz, başka birinin gözleriyle hayatı görebilmeyi keşfedebilmeniz adına etkilidir.
İş ve Kariyer
25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında kariyer evinizde ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni, mesleki konularda öncelikle içinde bulunduğunuz durumun farkında olarak düşünmeniz ve bağımlılık duyduğunuz konular üzerinde kendinizi gözden geçirmeniz anlamındadır. Bağımlılık derken, hani sorunlar karşısında çoğu zaman çatışmaya düşmek yerine başka insanların görüşlerine uyum sağlamaya çalışırsınız ya, işte ondan bahsediyorum. Böyle bir enerji altında Mars gibi savaşçı bir gezegen dolaylı hareket etmenize, hayalci davranmanıza, isteklerinizin peşinden gitmek yerine, kendinize eziyet etmenize neden olabilir. Bir Terazi asla yapmaması gereken bu durum, Merkür gibi iletişimsel bir gezegeninin tüm ay boyu geri harekette oluşunu da hesaba katarsak tümüyle akışa kendinizi bırakmanız anlamına gelir ki, oldukça yanlıştır. Peki Eylül ayı boyunca etkili olacak enerjileri de göz önüne alırsak mesleki ve toplumsal imajınız ile ilgili neler yapmanız gerekir veya ne yaparsanız sizin lehinizedir onu bir inceleyelim.
Herşeyden önce, kararlarınız konusunda duygusal düşünmemeye çalışmak en önemli noktadır. Çünkü böyle bir düşünce şekli, yaşadığınız sıkıntıları kimi zaman abartılı kimi zaman da boşverici tarzda ele almanız demektir. Bu ise gelişiminize vurduğunuz büyük bir darbedir. Sanki herşey sizin aleyhinizeymiş ve artık bir umudunuz kalmamış gibi pes etmek sizin gibi Venüsün özel çocuklarına yakışır mı? Hayır sevgili dostlarım bilakis bu süreçte hem Merkür geri hareketini hem de diğer enerjileri gelişiminiz adına kullanabilmek için yapılması gereken, diplomatik davranmak, kendinizi ve kimliğinizi dış dünyada en iyi şekilde ifade edebilmek adına yapılması gerekenleri saptamak ve dışa karşı uyumlu olmaya kendinizi zorlamadan, kendiniz adına bir dünya kurmaya çalışmaktır. Hayatın zorlukları karşısında sadece ve sadece kendimize güvenmeyi bilmemiz gerekiyor. Neler yaşamış olursak olalım, önemli olan her zaman ileriye adım atabilecek şekilde akıllı olmaktır. Hayatımızı başkalarının iki dudağı arasından çıkacak kelimelere hapsedemeyiz. Kapıları direkt olarak çalmayı, bugüne dek öğrendiklerimizi ifade etmeyi mutlaka bilmemiz gerekiyor. Mars Yengeç burcu seyir zamanlarında ve tüm Eylül ayı boyunca araştırmalarınızı sürdürmeniz, ailenize bağımlı veya başkalarına dayalı bir yaşam sürmek yerine bilakis kendi ekmeğinizi kendiniz kazanmak adına incelemelerde bulununuz.
Eğer çalışan bir kişi iseniz fakat iş yerinizle sorunlarınız varsa bunları bir çember içine alarak neler yapmanız gerektiği konusunda düşünmeye başlayınız. Eğer sorun sizi aşan bir durumsa, söz gelimi iş yerinizdeki büyük bir değişim veya işten çıkarılma, yeni bir oluşum nedeniyle bekleme gibi bir durum varsa, acele etmeyiniz. Verilen sürenin sonunda çıkacak karara kadar sabırla yolunuza devam ediniz. Çünkü bu arada yapacağınız bir yanlış seçim daha sonra pişman olmanız anlamına gelebilir. Diyelim ki sadece bireysel anlamda sizi ilgilendiren bir sorun içindesiniz. O zaman otoritelerle konuşmak için hazırlıklarınızı yapınız. Bunu yaparken kendinize çeki düzen vermeyi ve politik davranmayı unutmayınız. Onlara önce duymak istediklerini ardından da kendi beklentilerinizi söylerseniz size hak vermeleri mümkündür. Tabi ki bu konuşmaları geri hareket sonrası yapmanızda fayda var. Benim tavsiyem Mars gezegeninin Aslan burcunda seyredeceği Ekim ortası yapmanızdır. Diyelim ki, geri harekette onlardan size konuşma teklifi geldi. Tabi ki hayır demek mümkün değil. O zaman biraz önce söylediğim gibi nezaket ve ılımlılık içinde onlarla gayet düzgün bir şekilde konuşmaya çalışınız.
Söz gelimi iş arıyorsunuz ve size önünüze bir teklif geldi. Mars gezegeninin Yengeç burcu seyri ve bir de Merkür geri hareketini hesaba katarsak bu durumda yapmanız gereken, gelen öneriyi mercek altına almanızdır. Yani artı ve eksileriyle değerlendirmenizdir. Lütfen acele etmeyiniz. Biliyorum işe ihtiyacınız var. Fakat ne olursa olsun görüşmede herşeyi açık ve net bir şekilde konuşunuz. Fırsat düşkünlüğü yapmalarına izin vermeyiniz. Çalışma hayatınızla ilgili konularda Ekim ortasına kadar olan gelişmeler durgunluk seyredebilir. Özellikle maddi görüşmeler, iş şartları, parasal konular, size ait bir işyeriniz varsa durgunluklar yaşanmasını normal karşılayışınız. Şunu da size bildirmek isterim. 29 Ekim tarihinden itibaren sadece ilişki anlamında değil, iş ortaklığıyla ilgili konularda da bazı gelişmeler yaşamaya başlayacak. Belki de bugün sabırlı oluşunuz size farklı kapıların açılmasını sağlayacaktır. O nedenle lütfen temkinli olun, güveninizi kaybetmeyin.
Para Konuları
25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında sadece kariyerinizle ilgili değil, para evinizin yöneticisi olması sebebiyle maddi konularda da Mars gezegeninin Yengeç burcu seyri önem taşımakta. Mars gezegeninin bu dönemde kariyer evinizde ilerliyor oluşu, mali konularda iş durumunuzun ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Yani sıkışık durumda olan bütçenizin feraha ulaşması için doğal olarak uzun soluklu bir iyileştirmeye ihtiyaç vardır. Yukarıdaki paragrafta da değindiğim gibi, bu durum sizi aşan bir şeyse, yani otorite konumunda bulunan kişiler maaş artışı konusunda herhangi bir gelişmeye açık değillerse, doğal olarak sabırlı olmanız ve idareli yaşamaya çalışmanız gerekmektedir. Çünkü bu süreçte eğer sabırlı olmaz, gereksiz çıkışlarda bulunur veya elinizdekilerle idare etmeyip yanlış kararlar alırsanız, bunun acısını tabi ki çekecek kişi sizsiniz.
Yaşınız ve konumunuz ne olursa olsun. Mars gezegenin Yengeç burcu seyir zamanlarında, maddi konularda duygusal düşünmek, ruh halinizden kaynaklanan ani kararlar vermek veya dikkatsiz davranmak gayet kolaydır. İnsan farkında bile olmadan aile, patron veya ülkenin genel şartları nedeniyle kendini baskı altında hissedebilir. Oysaki hani bir söz vardır. Doğru zaman doğru yer doğru insan diye…işte bu üçleme ne yazık ki Eylül ayında tam olarak yerine oturmadığından atacağınız yanlış bir adım veya söyleyeceğiniz yanlış bir söz size zarar olarak geri döner. Benim önerim sabırlı olmayı sürdürmeniz, şartlarınıza göre yaşamaya çalışmanızdır. Şunu biliniz ki, Merkür geri hareket dönemleri veya başka zorlu enerjiler sadece size özel problemli zamanlar değildir. Evrendeki enerjiler herkesi çok veya az etkilemekte olduğundan biz insanoğluna düşen aklıselim düşünmek ve sağduyulu davranmaktır.
Pozitif Enerjili Günler :1-2-3-19-20-23-24-2528-29-30
Zayıf Enerjili Günler :6-7-13-14-26-27
Aşkta En Şanslı Günler :1-2-3-28-29-30
Yeniay :19-20
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :6-7
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)



astroloji@haberturk.com

--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2009, aylik, burcu, terazi, yorumu eylul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Oğlak Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Oğlak 0 21.09.09 07:36
Yay Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Yay 0 21.09.09 07:35
Başak Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Başak 0 21.09.09 07:22
Boğa Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Boğa 0 21.09.09 07:13
Koç Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Koç 0 21.09.09 07:12


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:10 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2