tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fenerbahçe'den haberler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
550

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.02.10, 10:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Fenerbahçe'den haberler

STAD

Stattan sorumlu yöneticimiz Ömer Temelli stat zemininin sorunları, halen yapılan iyileştirme çalışmaları ve gelecek sezon uygulanacak yeni sistem hakkında bilgiler verdi. Ömer Temelli, lig bitiminde, Mayıs ayında, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda alttan ısıtmalı sisteme geçilmesi için çalışmaların başlatılacağını duyurdu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zemini hakkında son zamanlarda medyada çıkan haberler üzerine, stattan sorumlu yöneticimiz Ömer Temelli, medya mensuplarıyla bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ömer Temelli, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, saha zemininde yapılan toplantıda şunları söyledi.

Alttan su gelmesini önledik

"Son zamanlarda Şükrü Saracoğlu'nun zemini hakkında çıkan haberlerin ne kadarının doğru olup, ne kadarının doğru olmadığı, buna nasıl bir çözüm bulanacağı konusunda sizi aydınlatma gereği duyduk. Bizim sahamızda 3 ana sorun var. Bunlardan birincisi sahanın coğrafi konumu. Biliyorsunuz yanımızda deremiz var. Alttan, sahanın altına su gelimini bugünü kadar maalesef engelleyememiştik. Ancak belediyenin yaptığı çalışmayla bu sorun giderilmiş oldu. Bundan sonra yapmamız gereken 2 ana şey var. Bir tanesi sahanın yazın havalandırılması. Çünkü çimin üzerinde yazın 70-75 dereceye çıkan sıcaklıklar oluyor ve bu da çimi öldürüyor. Kışın da sahanın büyük bir bölümünde güneş olmuyor. Güneş almaması bu stada özgü bir şey değil. Kapasitesi 40-50 bin ve üzerindeki tüm statlarda bu sorun var. Bu problemi de aşmanın yolu, şu anda sahada gördüğünüz ve Hollanda'dan getirdiğimiz aletler. Bu aletler çimin kökünün uzamasını ve çimin sahada tutunmasını sağlıyor. Tabii bu bir zaman meselesi. Bu aletleri getirdik diye 1-2 haftada sorun çözülmüyor. Bu 1-2, belki de 3 aylık bir süreç. Ama bunun sonunda sahamız dört dörtlük hale gelecek.

Alttan ısıtma ve havalandırma Mayıs'ta

Sezon sonunda ise sahanın alttan ısıtmasını ve havalandırmasını yapacağız. Yani sahamızı hem alttan ısıtacak, hem havalandıracak, hem sulayacak, hem nemini alacak, hem de gübreleyecek bir sistemi getiriyoruz. Bugüne kadar bunları yapamamamızın nedeni, doğru sistemi arayış çabalarımızdı. Çünkü yap-boz olmasını istemiyorduk. Geçen sene yapsaydık, sahamıza 4 milimde bir ekilen sentetik çim çakacaktık. Ancak bu çimin, sahanın zeminini sertleştirdiği görüldü ve Real Madrid tarafından bu sene kaldırıldı, herkes normal çime döndü. Ancak herkes çiminin altına ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemini yapıyor. Biz de bunları Mayıs ayında yapacağız. Daha önce yapmaya süre yetmiyor.

Geçen seneye göre 2-3 kat fazla yağış oldu

Çimi değiştirebilir miyiz? Evet 2 haftalık bir süreç içinde yurt dışından çim getirip değiştirebiliriz. Ancak bunun da yüzde 100 garantisi yok ve bu garantiyi verecek bir firma da yok. Ayrıca büyük takımlar bütün söylediklerimi yapmama rağmen, her sene sahalarının zeminlerini değiştirmek zorunda kalabiliyorlar. Ayrıca Bu sene, geçen senelere nazaran 2-3 kat fazla yağış aldık ve bu yağışlar da maç günlerine denk geldi. Bu maçlarda bozulan çimenin kökü çok uzun olmadığı için, yerine yenisinin çıkması da maalesef gecikti. Bundan sonra saha her geçen gün daha iyiye gidecektir. Mayıs ayında da komple kaldırıp tüm gerekli önlemleri alacağız.

UEFA Finali, bu zeminde oynandı

Biliyorsunuz geçen sene bu sahada UEFA finali oynandı. UEFA finalinin oynandığı zemin de bu zemindi. UEFA finalinden evvel de yağışlardan dolayı biraz kötüydü. Ancak sonra düzeldi. Çünkü geçen sene bu kadar yağış yağmamıştı. Önümüzdeki sene inşallah hiçbir problem olmayacak ve ayrıca Mart'ın ilk haftasında da sahamız eski haline dönecek"

Mevcut sistem 42 statta uygulanıyor

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ömer Temelli, yapılacak yeni sistemin maliyetleri hakkında bilgiler verdi. Temelli, "Şu anda uygulamakta olduğumuz sistemin, şu aletlerin maliyeti 400 bin Euro'dır. Sezon sonunda yapılacak sistem için de bunun üzerine aşağı yukarı 1 milyon Euro'luk bir yatırım olacak" diye konuştu. Şu anda Şükrü Saracoğlu'nda kullanılan sistemin Dünya Kupası'na da gittiğini ve 42 ayrı statta kullanıldığını bildiren Ömer Temelli, "Bunların içinde R.Madrid, Barcelona ve Bayern Münih de var. Bu sistemi hızlandırmak için 2 tane de ek getireceğiz. Bu sistem, uydu aracılığıyla Hollanda'dan takip ediliyor. Hollanda'daki merkezden sahanın durumuna göre, 'Aletleri şuraya çekin buraya çekin, şu gübreyi verin' diyorlar ve biz de bunları yapıyoruz. Tamamen Hollanda'ya bağlanmış durumdayız ve diğer 42 statta o merkezden yönetiliyor. İnşallah bundan sonra da bir sıkıntı olmayacak" diye konuştu.

10-15 gün içinde zemin daha iyi olacak

Mevcut sistemin 24 saat çalıştığını belirten Ömer Temelli, çimin köklenmesinden sonra da günde 5-6 saat olarak her mevsim çalışacağını açıkladı. Ana sebebin giderilmesi için bugüne kadar beklediklerini ifade eden Ömer Temelli, "Bu belediye ile yaptığımız bir çalışmaydı. Sağ olsun Kadıköy Belediyesi de her türlü önlemi aldı. O nedenle geçen yaz yapacağımz bir çalışma yine işi çözmeyecekti. Dereden gelen bir zafiyet vardı ama artık şimdi o sorunlar çözüldü. Bundan sonra yapacağımız her yatırım bize artı getirecektir. Drenajımızda hiçbir sorun yok, mükemmel. Çim ve çimin altındaki 30 santimlik kum tabakası değişecek" diye konuştu. 10-15 gün içinde stat zemininde gözle görülür bir düzelme olacağını belirten Ömer Temelli, "Şu anda gördüğünüzden yüzde 30-40 daha iyi olacak. Allah yardım eder de Bursa ve Lille maçlarının olduğu günlerde bir yağmur yağmazsa. Lille ayrıca maçtan bir gün önce sahada antrenman yapacak. O antrenman maçtan daha fazla sıkıntı veriyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Migros ve Türk Telekom tribünlerine loca

Medya mensuplarıyla sohbetini sürdüren Ömer Temelli, yeni sezonda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapmayı düşündükleri yenilikler hakkında da bilgiler verdi. Ömer Temelli, Migros ve Türk Telekom tribünlerinde rüzgar panellerinin olduğu bölümlere localar; Fenerium üst tribün için de yürüyen merdiven yapmayı planladıklarını açıkladı. Ömer Temelli ayrıca zaman zaman basın mensuplarının maçlardan görüntü almasını engelleyen saha içindeki küçük aydınlatma direklerinin de kaldırılacağını söyledi.



LUGANO

Diyarbakırspor maçında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan oyuncumuz Diego Lugano, tedavisine hemen başlandığını ve yoğun bir program uygulandığını belirterek, en kısa zamanda sağlığına kavuşup takıma dönmek için elinden geleni yaptığını söyledi.
FB TV'ye açıklamalar yapan Diego Lugano, sakatlığı sonrası tedavi sürecine zaman kaybetmeden başlandığını belirterek, "Futbolda sakatlık her zaman olabilecek bir durum. Tabii ki bir futbolcu olarak takımdan ayrı kaldığım için ve arkadaşlarıma tedavi süresince destek olamayacağım için üzgünüm. Ama sakatlandığım Diyarbakırspor maçının hemen ardından takım doktorumuz Ertuğrul Karanlık tarafından tedavi sürecine başlandı. Yoğun bir program uygulanıyor. En kısa zamanda sağlığıma kavuşarak takıma dönmek ve sezon sonundaki hedeflerimize ulaşmak için arkadaşlarıma destek olmak istiyorum. Bunun için de gerekli çalışmaları en iyi şekilde yapıyorum." dedi.
Kas yırtılmalarında tedavi sürecinin çok önemli olduğuna değinen Lugano,"Rehabilitasyon sürecinde doktorumuz Ertuğrul Karanlık kadar benim de tedavinin ayrıntılarına özen göstermem gerekiyor. Yapılan ilk müdahalenin ardından şu an için durum gayet iyi görünüyor. İyileşmem ve takıma katılmam için zaman vermek çok zor. Çünkü yapılan tedaviye vücudumun nasıl cevap vereceğini görmek gerek. Bu tür sakatlıklarda genellikle bir futbolcu yaklaşık dört hafta takımdan ayrı kalır ama bizim beklentimiz bu sürecin daha da kısalması. Yüzde yüz iyileştiğimde ve kendimi hazır hissettiğimde takıma katılacağım. Umarım bu süreç çok uzun olmaz" şeklinde konuştu.
Bursaspor maçında takımla birlikte sahada olamayacağı için üzgün olduğunu dile getiren Lugano, "Bursa'da arkadaşlarımla birlikte sahada olmak isterdim. Ama buna katlanmak zorundayız. Bursaspor'u sadece ilk maçta yendik. Kesinlikle turu geçmiş değiliz. Fenerbahçe için rövanş karşılaşması çok zor geçecek. Ama Fenerbahçe olgun bir takımdır, bu tür durumlarda ne yapılması gerektiğini arkadaşlarım çok iyi bilirler. Bursaspor taraftarının takımına ne kadar destek verdiğini biliyoruz.Bursa deplasmanı her zaman her takım için zordur. Biz ilk maçtaki 3-0'lık skoru düşünerek sahada hareket edersek yanlış olur. Biz çeyrek finalde ilk maçımızı oynuyormuş gibi konsantre olup yine Bursaspor'u yenmeyi hedeflemeliyiz. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Bursa'dan turu geçerek dönen taraf Fenerbahçe olacaktır" dedi.



DAUM
Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan "Teknik Analiz" programında gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Diyarbakırspor maçında takım olarak rakip üzerinde baskı kurduklarını ama yakaladıkları pozisyonları istedikleri gibi değerlendiremediklerini ifade den Daum, "Diyarbakırspor maçında rakip karşısında baskı kurduk ve golü bulabilmek için bütün alternatifleri denemeye çalıştık.Ama yakaladığımız pozisyonları istediğimiz gibi değerlendiremedik. Sonuçta her maçta olduğu gibi bu maçta da karşımızda bir rakip vardı ve Diyarbakırspor çok iyi savunma yapan, çok iyi alan daraltan ve savunma organizasyonlarını büyük bir başarıyla sahaya yansıtabilen bir takım. Bu gerçekler de göz ardı edilmemeli." şeklinde konuştu.

Hakemlerle ilgili konularda polemik yaşamak istemediğini dile getiren Teknik Direktörümüz Christoph Daum, "Hakemlerle ilgili yaşanan tartışmalara girmek istemiyorum. Ben önce bizim oyunumuzu daha iyi yapmak istiyorum. Bizim kalitemiz var çalıştıkça daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı.

Bursaspor karşılaşmasında kadroda bazı değişiklikler yapmayı planladığını belirten Daum, "İster istemez Bursaspor ile oynayacağız kupa maçında son maçta sahaya çıkan ilk on bire göre bazı değişiklikler olacak. Sakat ve cezalı oyuncularımız var, ister istemez değişiklik yapmamız gerekiyor.Yoğun maç trafiği içindeyiz, bazı oyuncularımız oynayamayacak ve bazı oyuncuları dinlendirmek durumundayız.Tabii ki bir kaç değişiklik olacaktır" dedi.

Bursaspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında sol bacağında ön çapraz bağları kopan Uğur Boral için çok üzüldüğünü ifade eden Daum, "Uğur'un ön çapraz bağları koptu. Bu tür bir sakatlıklarda operasyon nispeten daha kolay. Uğur Türkiye'de ameliyat olacak. Profesör Doktor Ömer Taşer ameliyatı yapacak. Operasyon sonrası bir rehabilitasyon dönemi geçirecek..O'na rehabilitasyon sürecinde çeşitli çalışma imkanları sunulacak. Üzücü olan Uğur'un sezonu kapatması.O'ndan bu sezon yararlanamayacağız " şeklinde konuştu.


Sakatlıkların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini de belirten Teknik Direktörümüz Daum,"Şunu biliyorum ki çok iyi çalışan bir sağlık ekibimiz var. Böylesi sakatlıklarda tedaviye ne kadar erken başlanılırsa sakatlığın süresi o kadar azalır..Temennimiz biran önce sakat oyuncularımızın iyileşmesi. Normalde Lugano'nun sakatlığı 4 hafta sürer. Doktorumuz Ertuğrul Karanlık ve ekibi iyi çalışıyor. Umuyorum 2-3 hafta sonra Lugano takıma döner. Cristian Baroni'nin topuğunda sakatlığı var. Çok önemli bir sorun değil, zaman zaman ağrıları oluyor. Biraz dinlenmesi lazım, bu dinlendirmeyi ikinci yarı hangi dönemde yapabiliriz onu şu an için bilemiyorum ama antrenmanlara çıkıyor görevini en iyi şekilde yapıyor. Sezon başındaki ameliyatından dolayı ayağında bulunan platin Özer'i bazen yoruyor, olumsuz hava ve saha şartlarında da ayağındaki metal ağrı yapıyor. Özer'in dinlenmesi lazım ama bu yoğun maç trafiğinde ne zaman dinlendireceğimizi şu an için belirlemek zor." dedi.

Sakat, cezalı ve yorgun oyuncular sebebiyle bazı maçlarda takımda değişiklikler olacağını ve bu şekilde futbolcuların performansını en üst düzeyde tutmayı planladıklarını ifade eden Christoph Daum, "Kırmızı kart görmemiz beni üzen bir durum. Mehmet Topuz'un hareketi çok gereksizdi. Kontrolünü kaybetmiş durumdaydı, maçın son anlarıydı, çok yorulmuştu ve kaybetmek istemiyordu ama yine de daha profesyonelce ve sakin davranması gerekiyordu. Ben futbolcularımın bu tür durumlarda rakiplerin tuzağına düşerek kendilerini kaybetmelerini istemiyorum. Her zaman profesyonelce hareket etmelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.


Şampiyonluk yarışının haftalar ilerledikçe daha da stresli hale geleceğine değinen Daum, "
Türkcell Süper Ligin 28. haftasından sonra stres atacak. Sona doğru yaklaştıkça bazı şeyler daha önemli olacak. Hata yapma şansımız kalmayacak. Hangi takımın cezalısı daha az olursa, hangi takım sinirlerine daha hakim olursa o takım bir adım daha önde olacaktır" dedi.
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Almanya ile Türkiye'nin aynı grupta olmasının kendisi için zor bir durum olduğuna değinen Daum, "Gerçekten de benim için kolay bir durum değil. Türkiye benim ikinci vatanım. Almanya doğduğum yer ve benim ülkem. İki ülkenin de takımlarını çok seviyorum. Sonuçta Türkiye'deyim, Türk milli takımına desteğim her zaman olacak ve Türkiye'nin kazanmasını her zaman isteyeceğim. Ama Almanya da benim ülkem ve Almanya'nın da kazanmasını istiyorum.Benim düşüncem bu iki takım da gruptan çıkarak kupaya beraber giderler.Umarım iki ülke de sevinir. Hem Türkiye hem de Almanya için iyi bir grup olduğunu düşünüyorum.Önemli olan gruplara iyi başlamak, iki takımın da Avrupa Şampiyonası'na gideceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu


KUPA PROGRAMI

Fenerbahçemiz, 1 günlük iznin ardından, Bursaspor ile 11 Şubat Perşembe günü deplasmanda oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçının hazırlıklarına, bugün akşam saatlerinde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı.
Teknik Direktörümüz Christoph Daum yönetimindeki antrenman saat 17.00'de başladı ve 1 saat 30 dakika sürdü. Daum'un oyuncularıyla sahada yaptığı toplantının ardından, koşu ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan çalışma, dar ve geniş alanlarda yapılan taktik ağırlıklı çift kale maçlarla sona erdi. Sakatlıkları bulunan oyuncularımız Özer ve Lugano'nun yanı sıra, tendonunda ağrı şikayeti bulunan Cristian da antrenmana çıkmadı. Bu oyuncularımız tedavi ve çalışmalarını tesislerde sürdürdü. Sakatlığı bulunan bir diğer oyuncumuz Uğur Boral ise antrenmana katılmadı. Volkan Demirel, Kaleci Antrenörümüz Murat Öztürk eşliğinde takımdan ayrı olarak üst sahada farklı bir çalışma gerçekleştirdi. Takımımız, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yarın(10 Şubat Çarşamba) öğle saatlerinde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak, feribot ve karayoluyla Bursa'ya gidecek




--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti:
Cevapla

Tags
fenerbahceden, haberler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fenerbahçe'den Haberler Jaguar Fenerbahçe 0 03.01.11 11:02
NBA'den Haberler Jaguar Basketbol 0 26.02.10 10:16
Fener'den Haberler Jaguar Fenerbahçe 0 25.02.10 21:03
Gs'den haberler Jaguar Galatasaray 0 22.02.10 18:12
Fenerbahçe'den haberler Jaguar Fenerbahçe 0 20.02.10 09:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:54 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2