tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fenerbahçe'den haberler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
714

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.02.10, 09:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Fenerbahçe'den haberler

Fenerbahçemiz, Bursaspor ile Turkcell Süper Ligi'nin 22. haftasında, 22 Şubat Pazartesi günü, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacağı maçın hazırlıklarına, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı.
Teknik Direktörümüz Christoph Daum yönetimindeki basına açık antrenman saat 15.00'te, alt sahada, Daum'un oyuncularıyla yaptığı mini toplantıyla başladı. Ardından Teknik Direktör Yardımcısı Roland Koch'un motivasyon konuşması geldi. Koch, konuşmanın sonunda "Vedo'nun golü" diye takıma seslendi. Tüm oyuncularımız da buna yüksek sesle "Kapıyı açtı" diye karşılık verdi. 1 saat 40 dakika süren antrenmanda ilk olarak tüm oyuncularımız 30 dakika süren bir koşu çalışması yaptı. Ardından Lille maçında görev alan oyuncularımız tesislerde bir yenileme çalışması gerçekleştirerek antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncularımız ise Tumani hoca yönetiminde üst sahada önce koordinasyon, ardından da dar alanda çift kale maç yaparak çalışmayı tamamladı. Oyuncularımızdan Deivid, Bireysel Oyuncu Antrenörümüz Dolu Arslan eşliğinde takımdan ayrı olarak çalıştı. Lugano ise antrenmana çıkmadı. Tedavi ve çalışmalarını tesislerde sürdürdü. Uğur Boral ve Ali Bilgin'nin rehabilitasyon çalışmaları devam etti. Takımımız, 20 Şubat Cumartesi günü Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı ve saat 11.00'de başlayacak basına açık antrenmanla, Bursaspor maçı hazırlıklarına devam edecek.



EMRE:
“Lille’i eleyebileceğimize inanıyorum
Fenerbahçemizin yıldız futbolcusu Emre Belözoğlu, FBTV'de Feneronline programında Yasir Kaya'nın konuğu oldu. Emre Belözoğlu Fenercell ve internet üzerinden taraftarların gönderdiği soruları yanıtladı. Emre ayrıca spor yazarları ve takım arkadaşlarının yönelttiği sorulara da cevap verdi. Sorular ve Emre'nin yanıtları şöyle:
Emre, Lille maçını nasıl değerlendiriyor?
Kaybettiğiniz zaman ister istemez bir üzüntü oluyor. Maç öncesi gollü bir karşılaşma veya beraberliği hedefliyorduk. Özelllikle ikinci gol talihsizlikti. Ama önemli olan gol atmaktı. Lille takımını kendi evimizde taraftarımızın önünde eleyebileceğimize inanıyorum. İkinci maçta iyi mücadeleyle galip ayrılıp, turu atlayacağımıza inanıyorum. Lille kontratak futbolunu iyi oynayan bir ekip. Kazanmamız gerekiyor. Takım olarak tura olan inancımız tam. Biz futbolcular olarak Kadıköy'ün tılsımına inanıyoruz. İlk maç kötünün iyisi olan bir netice.

Emre, Son haftalardaki düşüşü neye bağlıyor?
Bence böyle bir durum futbol olarak yok. Manisa'da, Diyarbakır'da umut verici oyun oynadık. İyi mücadele ettik. Ama skorlara yansımadı. Diyarbakır'la iyi oynayıp berabere kaldık. Lig bir maraton. Önemli olan bariz hatalar yapmayıp şampiyonluk yaşamak. Futbolda kazanmakta var, kaybetmekte. İleriye doğru ışık var. İyi oynayıp kaybetmek, kötü oynayıp kaybetmekten iyidir. Bunu futbol oynayan herkes bilir.


Neden alt sıralardaki takımlara çok puan kaybediyoruz?
Küçük takımlar büyük takımlara karşı iyi motive oluyorlar. Diyarbakırspor olsun Masisaspor olsun talihsizlikler oldu. Bundan sonraki çıkacağımız maçlarda o takımlar kadar mücadeleci olmamız gerekiyor.Yeteri kadar mücadele edince galibiyetler de zaten kendiliğinden gelir. Çünkü zaten kaliteli ayaklara sahibiz. Mücadele ettiğimiz zaman farkımızı ortaya koyuyoruz. İşin şifresi onlar kadar mücadele etmek.

Rıdvan Dilmen'in sorusu:Emre tam performansıyla oynuyor mu?
Teşekkür ediyorum Rıdvan abiye. Son 3-4 senede sakatlıklarla uğrastım. Bu benim performansımı ciddi anlamda etkiledi. Kendimi başarısız bulmuyorum ama daha iyisini yapabileceğimi biliyorum. Rıdvan abi ismini futbol tarihine altın harflerle yazdırdı. Ben de umarım ileride onun gibi ismimi yazdırırım. Umarım benden beklenenleri karşılarım. Ben de kendimden daha çok başarı bekliyorum. Umarım ileride beklenenleri karşılayacağım.Skora etki edebilecek niteliklere sahip bir oyuncuyum. Takımımızın sisteminde benim farklı görevim olsa da ilerleyen zamanlarda Rıdvan abinin beklentilerine karşılık verebilirim umarım.

Emre, bu oynama hırsını nereden alıyor?
Yetenek gibi bir şey, Allah'ın insana verdiği bir şey. Eşimle tavla oynarken bile kaybetmeye tahammülüm yok. Bu bir karakter meselesi. Kaybederken de tahammül etmeyi zamanla öğrendim. Kazanmayı istemek çok güzel. Mücadele etmeden kaybetmeyi kendime yakıştıramam. Bu bence en doğru yol.

Emre'nin golcü tarafını neden fazla göremiyoruz?
Görev itibariyle gole yakın değilim. Ben de farkındayım daha atak olmalıyım. Umarım ilerde daha iyi olacaktır. Ben de skora etkim olsun istiyorum.

Fenerbahçe formasıyla sahamızda attığın ilk gol sonrası neler hissettin?
Çok güzeldi babam da gelmişti o maça. Golden sonra zaten tribüne babama dönmüştüm. Kadıköy'ün tılsımı gerçekten çok farklı. Burada futbolcular bunu net şekilde yaşıyor.Taraftarlarımız gol atamadığım zamanlarda bile bana bunu hissettiriyor. Burada başarılı olursan taraftar seni baş tacı yapıyor. Onun için kendimi şanslı hissediyorum. Gol attığımda çok mutlu olmuştum. Çok gol atmayı içten içe çok istiyorum.

Hırslı futbolunuzun kartlara dönüşmesi için rakipler özellikle üzerinize oynuyor mu?
Yapı olarak biraz haksızlığa tahammülü olmayan biriyim. Ama sahada ne kadar tekme yersen ye, reaksiyonu ayarlamak gerekiyor. Ne yazık ki bazen bunu saha içinde tam dengeleyemiyorum. Kendimi samimi şekilde eleştiriyorum. Önce taşıdığınız formanın değeri adına sabırlı olmak gerekiyor. Son dönemlerde biraz daha dikkat etmek istiyorum.Rakiplerin beni tahrik etmek istediğine inanmak istemiyorum ama ne olursa olsun ben kendim bu dengeyi oturtmalıyım..Son dönemlerde üst üste maçlar yapıyoruz ve agresifliğimi takıma yansıtmadan olumlu yönde kullanmak istiyorum.

Medya tarafından hedef gösterilildiğine inanıyor musun?
Geçmişte girmiş olduğum gereksiz diyaloglar var. Geçmişte benim de hatalarım oldu.Gençlik ve tecrübesizlik vardı. Eskiden daha çok gazete okurdum ama artık çok okumadığım için olumsuz haberlerden de pek haberdar değilim. Benim de hatalarım oldu tabi. Medyanın da hataları var. Herkesin bu anlamda objektif olması lazım. Haberi yaparken insanların kendisini benim yerime de koyması gerekiyor. Son dönemlerde medyayla ilişkilerim dengelendiğini düşünüyorum.Ben Fenerbahçe forması giyiyorum ve bu kararımdan o kadar çok mutluyum ki; anlatamam.Ailecek çok mutluyuz.Ben bir tercih yaptım ve herkesin buna saygı duymasını istiyorum.Benim hiçbir zaman bir meslektaşım ve başka camialar hakkında kötü biz sözüm olmaz. Futbolseverlerden ricam, camiamızda Fenerbahçe TV, resmi sitemiz ve dergimiz dışında benim ağzımdan yapılmış hiçbir açıklamalaya inanmasınlar.


İtalya ve İngiltere Ligleri'nin Türkiye liginden farkı nedir?
Çok fark var. İngiltere özellikle son dönemde çok atılım gösterdi.İtalya'da futbol oynamak zor çünkü maçlarda taktiksel savaş var. İngiltere'deki hakemleri, Türk hakemler bence örnek almalı.Futbolcularla diyalogları çok iyi.Elbette ben bizim hakemlerimize de destek olunması gerektiğine inanıyorum.İngiltere'de futbolcuların temposu ve hakemlerin bu tempoya ayak uydurması örnek alınmalı.

Emre, futbol hayatına nerede son vermeyi düşünüyor?
1.5 sene önce mukavele imzalarken başkanımıza söyledim. Yine sözlerim arkasındayım. Gelecekle ilgili konuşmak şuan doğru olmaz ama en büyük arzum Fenerbahçe'de futbolu bırakmak.

Emre, futbol sonrası teknik direktörlük düşünüyor mu?
Futbolun içinde kalmak isterim ama teknik direktörlük olur mu bilemiyorum .ÖSS sınavına gireceğim bu sene. Üniversiteye girmek istiyorum. Spor yöneticililiği okumak ve ileride spor yöneticiliğinin içinde olmak istiyorum.Tabi ki iyi kaliteli yöneticiler var ancak futbolu bırakan oyuncuların teknik direktörlükten farklı yöneticiliği de düşünmesi gerekir. Aykut Kocaman gibilerin sayıları artmalı.

Emre, kısa sürede taraftarların büyük sevgisini kazanmasını nasıl değerlendiriyor?
Çok teşekkür ediyorum.İlk geldiğimde bazı endişelerim elbette vardı ama gerek başkanımız, gerek camiamız, gerek taraftarlarımız kötü günde de bana sahip çıktılar. Ben bu sevgiye karşılık vermek adına elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bu tür sözleri duymak beni çok mutlu ediyor.

Fenerbahçe'de en iyi anlaştığın takım arkadaşın kim?
Saha içinde Uğur Boral, Gökhan Gönül, Selçuk, Özer hepsi çok iyi insanlar. Takımdaki herkesle çok sıcak diyalogum var.Yabancılar da hepsi çok iyiler. Uğur'la Gökhan farklı. Onlarla ailecek, eşlerimizle beraber görüşüyoruz.

Emre'nin futbol camiasında en sevdiği isimler kim?
İki tane büyük dostum var. Göksel Gümüşdağ ve Okan Buruk . Benim için çok önemli insanlar. Tabii ki çevremde çok arkadaşım var ama dost deyince farklı oluyor. Onların da benim hakkında farklı düşündüklerine inanıyorum..

Alex soruyor: Neden genç futbolculara profesyonel düzeyde daha fazla şans tanınmıyor?
Alex çok değerli biri. Türkiye'deki böyle bir sıkıntıya dert ediyor. Futbolcunun karakterini oturtacak yaş 17-20 yaşlarıdır. Türkiye'de maalesef bu yaştaki oyunculara çok şans verilmiyor. Mental anlamda buna hazırlanamıyorlar. Bunun handikapını yaşıyorlar. Sonuç olarak o yaşlardaki futbolcular o yaşlarda takımda oynamalı. Altyapımızda iyi oyuncular var. Furkan, Okan, Gökay, Onur iyi oyuncular. İnşallah gelecekte Fenerbahçe'nin geleceği olacaklar.

Üstün oynadığımız maçlarda bile neden gol yiyoruz?
Son 2-3 haftadır iyi mücadele edıyorduk. Bunu belli bir bölgeye bağlamak yanlışlık olur. Bu tüm takımın defans anlayışıyla ilgili. Defansif anlamda daha çok mücadele etmek gerekiyor. Son dönemlerde bundan dolayı fazla gol yedik.

Emre'nin uğuru var mı?
Maç öncesi annemi ve eşimi aramak, dua etmek hep yaptığım şeyler

Özer Hurmacı'nın sorusu:Antrenör olsa takımına nasıl bir futbol oynatır?Beni oynatır mıydı?
Çok pas yapan, ofansı düşünen bir futbol oynatırdım.Takımı da Özer'in üstüne yapardım çok yetenekli bir oyuncu.

5 numaralı formanın anlamı var mı?
Çeşitli yaş grubu milli takımlarda oynarken bu formayı giymeye başladım.Öyle de devam etti.

Emre çubuklu formayı nasıl buluyor?
Biz ailece Fenerbahçeliyiz, çocukluğumda da benim ilk formam Fenerbahçe'nin çubuklu formasıydı.Bir gün bu camiada olacağımı bu kadar kabullenileceğimi düşünmedim.Ben de çubuklu formanın değerinin, kutsallığının farkındayım.Benim için Fenerbahçe formasının karşılığı mücadele demek.Fenerbahçe çok büyük bir camia.Oynadığım camialar içinde futbolculara en çok değer verilen camia.İnşallah taraftarlarımızın beklediği başarılara hep birlikte ulaşırız.

Volkan Demirel'in sorusu: Dünyanın en iyi kalecisi kim?
Bana göre Volkan Türkiye'nin tartışmasız en iyi kalecisi.

Dünya'da Emre'nin en iyi onbiri hangisi?
Buffon-Alves-Puyol-Ferdinand-Evra-Xavi-Iniesta-Gerrard-Messi-C.Ronaldo ve Rooney.


DAUM:
“İstanbul'daki maçı kazanacağımıza inanıyorum”

Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Lille maçı sonrasında bir basın toplantısı yaptı.Daum, maç ile ilgili olarak ''Bu maçta kaybetmemeyi hedefliyorduk, ikinci olarak da hedefimiz gol atmaktı. Baktığımızda en azından ikinci hedefimize ulaştık. Lille'in hücum oyuncularının ne kadar hızlı ve tehlikeli olduklarını gördük, belki daha sabırlı ve onları daha önde tutarak oynamamız gerekirdi. İleri çıktığımızda ve daha isabetli oynadığımızda gol fırsatları da yakaladık. Biz bu istekte oynarsak İstanbul'daki maçı kazanacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Daum, takımın son haftalarda yediği goller ve Güiza hakkında sorulan bir soruya ise ''Bir forvetin her maçta gol atacak diye bir garantisi yok. Bizim görevimiz ona destek vermek. Önemli olan oyuncumuzun pozisyona girmesi ve maç içinde gol için uğraşması. Önümüzdeki maçlarda oyuncumuzun fırsatları değerlendireceğine inanıyoruz'' şeklinde yanıt verdi.

Lugano'nun sakat olmasına karşın oynaması ve son durumu ile ilgili olarak sorulan bir soruya Daum,''Bu Lugano'nun kendi kararıydı, hazır olduğunu söyledi. Bu maçtan önce kendisiyle görüştük, doktorlarla da konuştuk, 'bana güvenebilirsin, oynamak istiyorum' dedi. Tabii kararı sonunda ben verdim. Deniz, Sivas maçında çok iyi oynadı, bu maçta kimin hangi hatayı yaptığına girersek, çok hata buluruz. Lugano'nun sakatlığından sonra niye Deniz'i tercih ettik, diğer futbolcularla en iyi uyumu Deniz sağladı. O gol yenilen pozisyonun dışında, Deniz çok iyi oynadı. Gol pozisyonunda sert rüzgarın da belki etkisi oldu. Hata her mevkide olabilir. Sadece son anda topa geç kalmayı değil, bir önceki pozisyonda yapılan hataları da görmek gerekir'' diye konuştu.


--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
fenerbahceden, haberler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fenerbahçe'den Haberler Jaguar Fenerbahçe 0 03.01.11 11:02
NBA'den Haberler Jaguar Basketbol 0 26.02.10 10:16
Fener'den Haberler Jaguar Fenerbahçe 0 25.02.10 21:03
Gs'den haberler Jaguar Galatasaray 0 22.02.10 18:12
Fenerbahçe'den haberler Jaguar Fenerbahçe 0 10.02.10 10:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2