tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Edatlar, Bağlaçlar, Ünlemlerle İlgili Test Soruları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1714

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.08.08, 02:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11046
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
461 Mesajına 932 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Edatlar, Bağlaçlar, Ünlemlerle İlgili Test Soruları

EDATLAR, BAĞLAÇLAR, ÜNLEMLERLE İLGİLİ TEST SORULARI 1

1. Aşağıdaki dizelerin hangisinde altı çizili sözcük tür olarak ötekilerden farklıdır?
a) Gönül ne gezersin sarp kayalarda
b) Gittim o son diyara ki serhaddıdır yerin
c) Gül bile kıskandı döktü yaprağın
d) Bu viranede de kuşlar öterdi
e) Yorgun bir çınardı; fakat hep ayakta

2. “Yalnız” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç görevinde kullanılmıştır?
a) Adam yalnız yaşamaya bir türlü alışamamıştı.
b) Arkadaşım beş yıldır bu evde yalnız kalıyor.
c) Büyük yazar, sonunda bu yolda yalnız kaldı.
d) Biz de geliriz; yalnız çok oturmayız.
e) Bu konuyu yalnız o biliyordu.

3. “ki” bağlacı, aşağıdaki cümlelerin hangisinde “koşul” ilgisi kurmuştur?
a) Evden çıkıyordum ki telefon çaldı.
b) Senin yaptıklarını hiç unutmadık ki.
c) Sorunları çöz ki konuyu iyice anlayasın.
d) Bu çocuk bir yaramaz ki sormayın.
e) Tahtaya kalkmıştım ki kapı açıldı.

4. Aşağıdaki dizelerin hangisinde edat kullanılmamıştır?
a) Dün bir şal gibi dolandı boynuma
b) Gökyüzü ağarıncaya dek
c) Gökyüzünün maviliğine akarak
d) Su kadar maviyken gökyüzü
e) Bir haykırışla ürperdi her yer

5. “ve” bağlacı, aşağıdaki cümlelerin hangisinde ötekilerden farklı görevde kullanılmıştır?
a) Sırtında eski ve kirli bir ceket vardı.
b) Saatini ve anahtarlarını masanın üzerinde unutmuş.
c) Yardımlarınız için size ve arkadaşlarınıza teşekkür ederiz.
d) Yarın ve bir sonraki gün köy okullarını dolaşacağız.
e) Kimseye kulak asmadı ve sonunda istediğini elde etti.

6. Başımı sokacak bir damım yok
Uçsuz bucaksız dünyaya karşı
Bu dizelerde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
a) Fiilimsi
b) Sıfat tamlaması
c) İyelik eki almış sözcük
d) Bağlaç
e) Edat

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde edat (ilgeç) kullanılmamıştır?
a) O kitabı okumadım; çünkü zamanım yoktu.
b) Görevimi birince kuş kadar hafifledim.
c) Başarılarını arı gibi çalışmalarına borçluydular.
d) Konuyu anladığınıza göre sorun kalmadı.
e) Bu araba sizin gibi bir aile için küçük değil mi?

8. Bütün şehir nihayetsiz bir nur içinde!
Kış mehtabı daha parlak, daha lekesiz,
Ne buluttan bir eser var, ne bir küçük iz.
Gülümsüyor gibi sema sürur içinde
Bu dizelerde, aşağıdaki sözcük türlerinden hangisi, kullanılmamıştır?
a) edat
b) zarf
c) sıfat
d) zamir
e) bağlaç

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ile” farlık görevde kullanılmıştır?
a) Kuru pantolon ile balık tutulmaz.
b) Okumayı sevmeyen insanlar ile bir yere varılamaz.
c) Yenilmesi gereken ilk düşmanlar öfke ile umutsuzluktur.
d) Çevresindeki güzellikler ile neden ilgilenmez insanlar?

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük edat değildir?
a) Yanımda kitaptan başka bir şey yok.
b) Kitabı aldım ancak okumadım.
c) Adamı evine dek takip ettik.
d) Ödevini herkes hazırlamış, bir sen yapmamışsın.




CEVAPLAR: 1.a 2.d 3.c 4.c 5.e 6.d 7.a 8.d 9.c 10.b
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baglaclar, edatlar, sorulari, test, unlemlerle, İlgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Edatlar Bağlaçlar Ünlemler Test SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 25.08.08 08:27
Ses Bilgisiyle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:52
Zamirlerle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04
Sıfatlarla İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04
Edatlar, Bağlaçlar, Ünlemlerle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 01:34


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:11 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2