tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sıfatlarla İlgili Test Soruları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1974

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.08.08, 02:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sıfatlarla İlgili Test Soruları

SIFATLARLA İLGİLİ TEST SORULARI 1

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik sıfat yoktur?
a) Gelişigüzel söylenmiş sözler, insanı amacına ulaştırmaz.
b) İki asırlık bina, bakımsızlıktan yıkılıverdi.
c) Bizi birkaç saat sonra arayacaklarını söylediler.
d) Bu dönem hiçbir dersten düşük not almamış.

2. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde adlaşmış sıfat yoktur?
a) Küçük insanların gururu büyük olur.
b) Kibir ve gurur ile başkalarını incitme.
c) Kırkına kadar sevilmeyen, kırkından sonra hiç sevilmez.
d) İhtiyar bir kralda kınanan şey, sıradan bir gençte hoş görülebilir.
e) Öfkeli bir adamı susturmak istiyorsanız, önce siz susunuz.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı, bir sıfatla sağlanmıştır?
a) İlk canlılar nerede yaşıyordu?
b) Kristaller yeraltından nasıl çıkarılır?
c) Yerin güçlü bir biçimde sallanmasına ne denir?
d) Dünyanın soğuk bölgelerinde hangi hayvanlar yaşar?
e) Ay’da yürüyen ilk insan kimdi?

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik sıfat kullanılmamıştır?
a) Ömrü boyunca alnı açık bir insan olarak yaşadı.
b) Çocuğun mamasına bu ilaçtan birkaç damla katınız.
c) Kanuni’den sonra yüzlerce yıllık belirsizlik dönemi başlıyordu.
d) Konuşmacının çınlayıcı, derin ve etkili ses tonu bizi büyülemişti.
e) Üstadın “Siyah Pelerinli Adam” adlı oyunun izlemelisiniz.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belirtme sıfatı kullanılmamıştır?
a) Bu zorluğu en çok edebiyatçılar çekerler.
b) Bize kaç lira vereceklermiş?
c) Bütün insanlar aynı değildir.
d) İki hafta içinde sorunlar çözülmez.
e) Uzak ülkeleri dolaşmaya çıktı.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bu” sözcüğü farklı türde kullanılmıştır?
a) Bu çocuk bizi oyaladı.
b) Bu ses beni bir süre etkiledi.
c) Bu durum zaten takdir ediliyordu.
d) Bu işleri bir an önce bitirmelisin.
e) Bu artık bizi pek anlamıyor.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belgisiz sıfat kullanılmamıştır?
a) Her koyun kendi bacağından asılır.
b) Kaçıncı gün size geleceklerdi?
c) Birkaç öğrenciyle bu iş yürütülmez.
d) Bazı insanlar iyilikten anlamazlar.
e) Öbür adamlar da gelecekler mi?

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bir” sözcüğü sayı sıfatı değildir?
a) Seninle bir gün karşılaşırız
b) Bir tokat atıp, çekip gitti.
c) Ona bir ev bırakmıştı.
d) Bugün bir kitap satabildim.
e) Bir gün bu iş için yeterli zamandı.

9. Kimi niteleme sıfatlarını pekiştirmek için, sıfatın ilk sesli harfine kadar olan kısım m,p,r,s harflerinden yakışanı ile kapatılır ve bir ön ek olarak sıfatın başına getirilir.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu tanıma uymayan bir pekiştirme sıfatı kullanılmıştır?
a) Tablodaki balıklar denizden yeni çıkmış gibi dipdiri duruyorlar.
b) Şehrin birçok yerinde tertemiz parklar, bahçeler vardı.
c) Vücudu şişmanlıktan şekilsizleşmiş, yusyuvarlak olmuştu.
d) Bu dümdüz yolda yolculuk ne kadar rahat oluyor.
e) Seksen yaşında olmasına karşın sapasağlam dinç bir insandı.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat tamlamasında sıfat, isimden türemiş bir sözcüktür?
a) Geçmiş günler, özlemle anılıyor.
b) Onun kısacık boyu bana ilginç gelirdi.
c) Dalgın adam çukura düşmüştü.
d) Burada düzgün konuşması bizi kurtardı.
e) O da tatlı söz tutkunudur.




CEVAPLAR: 1.a 2.e 3.d 4.d 5.e 6.e 7.b 8.a 9.e 10.d
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
sifatlarla, sorulari, test, İlgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ses Bilgisiyle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:52
Zarflarla İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 3 13.08.08 02:48
Cümle Çeşitleri İle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:14
Eylemde Çatı İle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:13
Zamirlerle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:43 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2