tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Eylemde Çatı İle İlgili Test Soruları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1388

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.08.08, 02:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Eylemde Çatı İle İlgili Test Soruları

EYLEMDE ÇATI İLE İLGİLİ TEST SORULARI 1

1. Aşağıdaki altı çizili eylemlerden hangisi, bir ekle nesne alabilir duruma getirilmiştir?
a) Sizinle bu konuyu yine görüşelim.
b) Arkadaşıyla bir olup beni dövmeye kalkmıştı.
c) Beni çarşıda bol bol gezdirdi.
d) Sıcak tavırlarıyla kendisini herkese sevdirdi.
e) Çocuk daha çok geceleri ağlıyordu.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çatı özelliği aranmaz?
a) Karlar erimeye başlayınca dereler sularla dolup taştı.
b) Evin içinde insanlar dolaşıyor gibiydi.
c) Bütün yaz tatilimi evimde geçirdim.
d) Toplantıda sinirli bir konuşma yaptı.
e) O toplantıda çok tanıdık sima gördüm.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde işteş çatılı fiil, farklı bir anlam ilgisi kurmuştur?
a) Ziyafetin gecikmesinden korkan aşçı kadınlar koşuşuyordu.
b) Sorunlarımızı kavga etmeden konuşup tartışıyoruz.
c) Yüzlerce endişe kafamda uçuşuyordu.
d) Salondaki pek çok hastayla sükunet içinde bekleşiyorduk.
e) Yan odadaki misafirler, zaman zaman konuşmayı kesip gülüşüyordu.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, yüklemin kökü geçişsizdir?
a) Felaket anını aklımdan çıkaramıyorum.
b) Bu habere hiç kimse sevinmemişti.
c) Parazit olduğu için sözleri anlaşılmıyordu.
d) Bu hafta iki kez görüştük.
e) Bana da bir şeyler sordu.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisi eylem çatısı bakımından ötekilerden farklıdır?
a) En büyük ödülü o kazandı.
b) Belediye bütün gecekonduları yıktı.
c) Bu romanı tam beş yılda yazdı.
d) Kardeşini bir saatliğine görebildi.
e) Bu olaya kahkahalarla güldü.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem geçişli değildir?
a) Bu sınavda zamanı iyi kullandı.
b) O günlerin havasını düşündüm.
c) Bu eserleri yeniden okuyordum.
d) Soğuk sularda günlerce yüzdük.
e) Evi yok pahasına satmıştı.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem, yapılışı yönünden farklı bir özellik göstermektedir?
a) Çocukları çayırda güreştiriyordu.
b) Yağmur hızlı hızlı serpiştiriyordu.
c) Lokmaları çabuk çabuk atıştırıyordu.
d) Bir oraya, bir buraya koşuşturuyordu.
e) Birini bitirmeden ötekini yetiştiriyordu.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem, özneye dönmektedir?
a) Anahtarını bulabilmek için akşama kadar arandı.
b) Arkadaşım bugün telefonda sürekli arandı.
c) Hasta için yakınları tarafından kan arandı.
d) Son baskısı da tükenen o kitap çok arandı.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi geçişli bir eylemdir?
a) Onun sözlerine arkadaşı sinirli sinirli gülüyordu.
b) Çocuklar, hava güzel olursa yarın maça gidecekler.
c) Babasıyla İstanbul’a gideceğine çok seviniyor.
d) Siz de bizimle sinemaya gelmez misiniz?
e) Televizyondaki yeni diziyi izliyor musun?

10. Yangın çok geçmeden söndürülmüştür.” cümlesindeki özne-yüklem ilişkisi aşağıdakilerden hangisinde vardır?
a) O acılı haberi duyunca çok üzülmüştü.
b) Yüzbaşı Cemil savaşın ilk gününde omzundan vurulmuştu.
c) Çocuk yatağından kalkarak annesine sıkı sıkı sarıldı.
d) Ahmet Refik, yokuşun başına doğru yorulmuştu.
e) Onların bağırtılarını duydukça sinirleri iyice gerilmişti.



CEVAPLAR: 1.a 2.b 3.b 4.a 5.e 6.d 7.a 8.a 9.e 10.b
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cati, eylemde, sorulari, test, İle, İlgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ses Bilgisiyle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:52
Zarflarla İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 3 13.08.08 02:48
Cümlenin Öğeleri İle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:14
Zamirlerle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04
Sıfatlarla İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:45 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2