tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Yöresel Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler
Konudaki Cevap Sayısı
6
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1432

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.02.08, 01:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler

ERİŞTE ÇORBASI


Bir tencereye soğan küçük küçük doğranır, bir kaşık margarin veya kavurma konularak orta ateşte pembeleştirilir.Salça ilave edilip 4 kase su konularak kaynatılır.Erişte döküldükten sonra 15 dakika pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra bir tutam nane atılıp tencerenin kapağı kapatılır ve 10 dakika sonra servis yapılır.
Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.08, 01:38   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Dilim Dolma

500 Gr. yağsız kıyma,-750 Gr. ince bulgur,-1 baş kuru soğan,-3 ortaboy patlıcan-3 adet yeşil biber,-4 adet iri domates,-2 çay bardağı sumak,Yeteri kadar margarin-Salça,-Tuz ve karabiber.

HAZIRLANIŞI: -Tencereye yarım sana yağı konulup eritilir.-Bir kaşık salça ilave edilerek ocaktan alınır.-Bir kabın içerisine çok küçük doğranan soğan ,kıyma,kırmızı biber,tuz ve bulgur ilave edilerek az su ile yoğrulup bir kenara toplanır.-Patlıcanlar önce yuvarlak olarak 4-5'e bölünür.Daha sonra bölünen patlıcanlar dikdörtgen şeklinde 1cm.kalınlığında kesilir.-Domates ile biber de yemeklik şeklinde doğranır.Yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınarak avuç içinde sıkılır harcı hazır olan tencereye dizilir.Üzerine patlıcan,domates ve biber serpiştirilir.Kıyma bitene kadar bu işleme devam edilir. Kıyma bitince sıcak su ilave edilerek pişirilir.-Ocaktan indirmeden sıcak suya konularak sumak süzülerek bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak servis yapılır.
Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.08, 01:40   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Kaburga Dolmasi

MALZEMELER: -2.5 Kg. kaburga (Koyun eti,sağ göğüs kısmı)-750 Gr. pirinç,-300 Gr. kıyma,-1 baş soğan,-150 Gr.kabuğu soyulmuş badem içi,-250 Gr. tereyağı, -2 kaşık salça,-1 demet maydanoz,-Yeteri kadar tuz,-Kırmızı biber,karabiber.


HAZIRLANIŞI: -Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş badem ile kıyma yağda kavrulur.-Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pirinç, baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır.-Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek pirinç açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir. Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir.-Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır.-Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir.
Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.08, 01:42   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Wink Gömbe

MALZEMELER:-1.5 Kg. un,-750 Gr. kıyma veya kavurma,-200 Gr. ceviz,-750 Gr. soğan,-100 Gr. tereyağı,-Bir miktar pul biberı,-Tuz.


HAZIRLANIŞI: -Kepekli un'a bir miktar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.-Ayrı bir kapta kıyma veya kavurma bir miktar yağda kavrulur.-Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir kapta kavrulup su ilave edilerek hafifçe pişirilir.-Soğan, kavrulan kıymaya veya kavurmaya eklenerek istağa bağlı olarak pul biber katılır.-Ceviz havanda dövülür.-Fırın tepsisinin altı yağlanır. Daha önce hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak yufka açılıp tepsinin altına serilir.-Üzerine hazırlanan kıyma veya kavurma soğanlı harçtan yayılır.Harcın üzerine bir
yufka daha serilip bu yufkanın üzerine ise dövülmüş ceviz serilir.-Böylece bir harclı ,bir cevizli olmak üzere 25-30 adet olacak şekilde hazırlanır.-En üste gelecek yufka biraz kalınca açılıp yayıldıktan sonra üzeri hafifçe yağlanı bıçakla ortadan ikikye bölünerek fırına atılır.-Altı ve üstü kızarınca fırından çıkarılıp en üstteki kalın yufka kaldırılır.-Çatalla kazınarak tabağa konulmadan tepsi içerisinde yenir.
Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.08.09, 21:17   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74
Puan Grafiği
Rep Puanı:2086
Rep Gücü:0
RD:enkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler

HARPUT EKMEK TATLISI ( TAŞ EKMEĞİ)









MALZEMELER : 6 adet yumurta, süt, un, tuz, yağ ve şeker.





YAPILIŞI :



- Süt veya su, un ile karıştırılarak hamur yapılır.



- Bu hamurun içerisine yumurtalar kırılıp iyice çırpılır.



- Sacın üzerine sıvık hamur bir tasla dökülerek pişirilir.



- Pişen ekmeğin üzerine yağ ve şeker sürülerek servis yapılır.



HARPUT KÖFTE





enkidu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.08.09, 21:17   #6 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74
Puan Grafiği
Rep Puanı:2086
Rep Gücü:0
RD:enkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler

İÇLİ KÖFTE









MALZEMELER :



1 kg yağsız kıyma, 500 gr yağlı kıyma, (içinde kullanılır), 1 kg bulgur (ince), 4 baş soğan, 100 gr ceviz ve 1 paket margarin (125 gr) veya sıvı yağ, 1 demet maydanoz, karabiber, 1 kaşık salça, 1 yumurta.



YAPILIŞI :

İÇİ



- Soğan küçük küçük doğranır,kıyma margarinle beraber orta dereceli ateşte kızartılır.



- Bir kaşık salça ilave edilerek karıştırılır.Maydanoz, karabiber ve ceviz içi dökülerek tekrar karıştırılıp ateşten alınır ve donmaya bırakılır. .

DIŞI



- Yağsız kıymaya tuz atılarak biraz yoğrulur.Hafif sulandırılan kıymaya bulgurun tamamı ilave edilip yumurta kırılarak iyice yoğrulur.



- Ceviz kadar parçalar alınarak daha önce hazırlanan iç harçtan parmak yardımıyla açılan köftelerin içine birer kaşık konularak kapatılır.



- Köfte yapımı bitince genişçe bir tavaya margarin veya sıvı yağ konup eritilir, bir kaşık salça konularak karıştırılır, buna bir litre su konup kaynatılır.



- Kaynayan salçalı suya köfteler tek sıra dizerek on dakika pişirilir.



- Sıcak olarak servis yapılır.
enkidu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.08.09, 21:18   #7 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74
Puan Grafiği
Rep Puanı:2086
Rep Gücü:0
RD:enkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler

HARPUT KÖFTE













MALZEMELER :

1 kg yağsız kıyma 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan, et ölçüsünde ince bulgur, bir avuç yarma, 1 yumurta, salça, tuz, baharat, isteğe bağlı maydonoz ve reyhan.



YAPILIŞI :



- Bütün malzemeler büyük bir leğene konulur.



-Et, soğan ve salça çiğköfte gibi yoğrulur.Daha sonra yavaş yavaş bulgur

yoğrularak ete dahil edilir.Yoğrulurken bulgurun yumuşaması için ara sıra su serpilir.



- Bulgur ve et dağılıncaya kadar yoğrulur



- Fındıktan biraz büyük parçalar bölünür.



- Başparmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak tek tek tencereye dökülür.



- Ayrıca bir tencerede kaynayan yağlı ve salçalı suya katılarak pişirilir.





enkidu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
elazig, elaziğ yemekleri, elaziğ yemekleri hazırlanışı, elaziğ yemekleri nasıl yapılır, elaziğ yemekleri tarifi, elaziğ yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler ASYA Yöresel Yemekler 3 10.09.16 00:51
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler ASYA Yöresel Yemekler 2 01.12.08 02:18
Niğde Yemekleri-Yöresel Yemekler ASYA Yöresel Yemekler 1 30.11.08 11:45
Nevşehir Yemekleri-Yöresel Yemekler ASYA Yöresel Yemekler 1 30.11.08 11:43
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler ASYA Yöresel Yemekler 1 30.11.08 11:41


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:29 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2